Αρσάκεια Πατρών

Το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών συμμετέχει ως εταίρος στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ "CogniQuest". Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ που εκπονεί το Σχολείο μας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 8-12 ετών με απώτερο σκοπό να βελτιώσουν τις μεταγνωστικές τους δεξιότητες, ώστε να ενισχύσουν την υπευθυνότητα και την ανεξαρτησία τους κατά τη μαθησιακή διαδικασία, και να τονώσουν, παράλληλα, την αυτοπεποίθησή τους.

Οι υπόλοιποι εταίροι τού προγράμματος είναι εκπαιδευτικοί οργανισμοί από το Βέλγιο, και τη Γαλλία, καθώς και δύο ακόμη σχολεία από την Πολωνία και την Κροατία. Για τις ανάγκες τού προγράμματος πραγματοποιήθηκε, στις 17-21 Μαρτίου 2024, συνάντηση των εταίρων στο Παρίσι, κατά την οποία συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την πορεία και εξέλιξη τού προγράμματος. Από το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών παρευρέθησαν στη συνάντηση οι εκπαιδευτικοί κ. Γιαννούλη Ηλέκτρα, Υποδιευθύντρια και καθηγήτρια Αγγλικών, και η κ. Μπουραζέρη Ευγενία, δασκάλα τής Γ΄2 τάξης.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο έτη κατά τα οποία θα υλοποιηθούν ποικίλες δράσεις, συνεργασίες και συναντήσεις.