Αρσάκεια Πατρών
Τον δικό τους λαχανόκηπο στον χώρο τού Σχολείου δημιούργησαν δεκαέξι (16) μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών σε μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης τής φύσης και τής αγροτικής ζωής.
Η ποικιλία των γνωστικών αντικειμένων που μπορούν οι μαθητές να διδαχθούν σε έναν λαχανόκηπο προωθεί τη διεπιστημονική μάθηση, ενώ δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε οι μικροί μαθητές να εξελιχθούν σε ευαίσθητους περιβαλλοντικά ενήλικες. Το υπαίθριο αυτό εργαστήριο υλοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο τού μαθήματος Διαχείριση Φυσικών Πόρων, το οποίο διδάσκεται από τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο (χημικό).
Αρχικά οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν υπαίθρια παρουσίαση από τον γεωπόνο κ. Π. Τσάντζαλο σχετικά με το πώς με πολύ απλό, εύκολο και οικονομικό τρόπο είναι εφικτό να αποκτήσουν τον δικό τους κήπο με λαχανικά, σε μια προσπάθεια αναθεώρησης τής σχέσης τους με το φυσικό περιβάλλον και ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Στη συνέχεια οι μαθητές φύτεψαν τα δικά τους λαχανικά στο χωράφι που έσκαψαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τού Σχολείου.
Στη δράση αυτή συμμετείχαν και οι εκπαιδευτικοί τού Αρσακείου Λυκείου κ. Μ. Πετράκης, Διευθυντής, Γ. Θεοδωρόπουλος, μαθηματικός, Θ. Λουκόπουλος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, και Ν. Ηλιοπούλου, βιολόγος, καθώς και ομάδα εθελοντών μαθητών τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Δ. Βλαχοδημητρόπουλο.