Αρσάκεια Πατρών
Μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διάλεξη τού Διευθυντή Περιβάλλοντος τής Ολυμπίας Οδού Α.Ε. κ. Καζαντζόπουλου σχετικά με τη διαχείριση εδαφικών πόρων σε μεγάλα οδικά έργα. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016 στο πλαίσιο τού μαθήματος Διαχείριση Φυσικών Πόρων, το οποίο διδάσκεται από τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο, χημικό.
Στη διάλεξη παρευρέθη και συμμετείχε στη συζήτηση που ακολούθησε και η υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Ι. Παπαϊωάννου. Μετά το τέλος τής ομιλίας ομάδα μαθητών τού Σχολείου υπέβαλε σχετικές ερωτήσεις στον ομιλητή για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός οδικού έργου. αλλά και για το πρόγραμμα περιβαλλοντικής διαχείρισης που πρέπει να ακολουθείται σε μεγάλα οδικά έργα, όπως αυτό τής Ολυμπίας Οδού που ενώνει την πρωτεύουσα με μία από τις μεγαλύτερες πόλεις τής χώρας.

Οι μαθητές έγραψαν τις εντυπώσεις τους:
«Χάρη στην πρωτοβουλία τού Σχολείου και την εξαιρετική παρουσίαση τού κ. Καζαντζόπουλου είχαμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε πολύτιμες πληροφορίες, αλλά και να λάβουμε εύστοχες απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία μας απασχολούσαν σχετικά με τη δημιουργία αυτού τού μεγάλου για την περιοχή μας έργου».
Β. Αντωνοπούλου

«Μέσα από την παρουσίαση που μας έκανε ο κ. Καζαντζόπουλος ενημερωθήκαμε για τη διαχείριση των εδαφικών πόρων στα μεγάλα έργα, κάτι που συνέδεσε ακόμη περισσότερο το μάθημά μας με τις ποικίλες εφαρμογές του στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον, ακόμη σημαντικότερη ήταν η δυνατότητα που μας δόθηκε να συζητήσουμε με ειδικούς για θέματα τού περιβάλλοντος και με αυτό τον τρόπο λύθηκαν πολλά από τα ερωτήματα που είχαμε προηγουμένως. Επομένως, ήταν μια πολύ εποικοδομητική παρουσίαση, που μας άρεσε πάρα πολύ και θα θέλαμε ευχαρίστως να επαναλάβουμε παρόμοιες συναντήσεις στο μέλλον!»
Β. Παπαλεξίου

«Μου άρεσε πάρα πολύ η παρουσίαση από τον κ. Καζαντζόπουλο, γιατί έμαθα πάρα πολλά πράγματα για το έδαφος από το οποίο θα διέρχεται η Ολυμπία οδός. Επίσης εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα όταν άκουσα πως συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε αρχαιολογικούς χώρους, οι οποίοι θα παρέμεναν κρυμμένοι μέσα στο έδαφος. Αυτό που μου έδωσε μεγάλη χαρά είναι ο σεβασμός αυτών των μνημείων, καθώς σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία θα συντηρηθούν αναδεικνύοντας έτσι την ομορφιά τού αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και σύντομα -ίσως σε λίγα χρόνια- να μπορούμε να τα δούμε σε κάποια αρχαιολογική έκθεση ή στον φυσικό τους χώρο. Τέλος, χάρηκα πολύ που άκουσα ότι πολύ σύντομα θα τελειώσει (επιτέλους!) αυτό το μεγάλο έργο».
Κ. Α. Φαρμάκης