Αρσάκεια Πατρών
Ομάδα δέκα (10) μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, με συνoδό καθηγητή τον κ. Ν. Γιαννακόπουλο (χημικό MSc), συμμετείχε στις εργασίες τού 10ου Πανελλήνιου Συνεδρίου τής Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων «Οι βιοεπιστήμες στον 21ο αιώνα», που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα, από18 έως 20 Νοεμβρίου 2016.
Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλες τις εισηγήσεις καθώς και τις προφορικές ανακοινώσεις, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από ακαδημαϊκούς καθηγητές για θέματα αιχμής στις βιοεπιστήμες, όπως είναι η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, η φύση τού καρκίνου, τα φυτικά φάρμακα, αλλά και για την οικολογία και την εξελικτική θεωρία των ειδών.

Στο τέλος τού συνεδρίου οι μαθητές έγραψαν τις εντυπώσεις τους:

«Το 10ο συνέδριο τής Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων ήταν μια ωραία εμπειρία για εμάς τους μαθητές που συμμετείχαμε. Αν και τα θέματα τού συνεδρίου ήταν απαιτητικά και αρκετά εξειδικευμένα, πιστεύω πως αποκομίσαμε πολλά οφέλη και γνώσεις που σίγουρα θα μας χρησιμεύσουν στο μέλλον. Εύχομαι να ξανασυμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους συνέδρια που μας βοηθούν πολύ τόσο σε γνωστικό επίπεδο όσο και στην απόκτηση εμπειριών, αλλά και στον σωστό επαγγελματικό προσανατολισμό».
Α. Βλασταράς

«Το συνέδριο αυτό ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για εμάς να έρθουμε σε μια επαφή με τα θέματα που απασχολούν επιτυχημένους βιολόγους και επιστήμονες καθώς και να συνομιλήσουμε μαζί τους. Ενημερωθήκαμε για προγράμματα και έρευνες που πραγματοποιούνται σήμερα και κερδίσαμε σημαντικές γνώσεις που απασχολούν την επιστημονική κοινότητα των βιοεπιστημόνων».
Ο. Θεοφιλά

«Από το συνέδριο "Βιοεπιστήμες στον 21ο αιώνα" απέκτησα καινούργιες γνώσεις και εμπειρίες. Είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και επιπλέον είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε σπουδαίους Έλληνες επιστήμονες τους οποίους δεν γνωρίζαμε και που ασχολούνται με θέματα τής σύγχρονής επιστημονικής έρευνας. Εκτιμήσαμε πολύ την προσπάθεια των επιστημόνων να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε καλύτερα τα θέματα με τα οποία ασχολούνται και κάνουν τη Βιολογία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για εμάς».
Ν. Παλούμπη

«Το συνέδριο ήταν μια μοναδική εμπειρία! Τα θέματα τα οποία ακούστηκαν ήταν πολύ ενδιαφέροντα και επίσης έμαθα για τον διαγωνισμό Βιολογίαςν στον οποίο θα ήθελα να συμμετάσχω».
Β. Κολομόνδος

«Από το συνέδριο αποκόμισα εμπειρίες για τις οποίες νιώθω πραγματικά ευγνώμων. Με βοήθησε να σιγουρευτώ για την επιλογή που έχω κάνει για τη μελλοντική μου επαγγελματική ζωή. Θα ήθελα να συμμετάσχω και με εισήγηση σε κάποιο παρόμοιο συνέδριο κάποια στιγμή».
Η. Θούα

«Γενικά, επειδή θέλω να ασχοληθώ με τις επιστήμες τής ζωής, θεωρώ πως αυτό το συνέδριο ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να γνωρίσω καλύτερα ακόμα την επιστήμη τής Βιολογίας, παρόλο που ορισμένες από τις παρουσιάσεις ήταν δύσκολες για το δικό μας επίπεδο. Ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα και την επόμενη χρονιά».
Μ. Παπαδοπούλου