Αρσάκεια Πατρών
Στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο "Creative European School: C.L.I.C.K.", στο οποίο συμμετέχει το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών,  οι καθηγητές τού Σχολείου κ. Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος (βιολόγος, Γυμνασιάρχης) και Λέτα Αναστασοπούλου (φιλόλογος) και οι μαθήτριες Θανούλα Καμπέρου και Διαμαντένια Παναγιωτοπούλου ταξίδεψαν στην πόλη Leiria τής Πορτογαλίας, από τις 26 Μαρτίου έως τις 1 Απριλίου 2017.
Εκπαιδευτικοί και μαθητές επισκέφθηκαν το σχολείο Colegio Dr. Luis Pereira da Costa στο Monte Rendondo, στο οποίο συμμετείχαν σε εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, ενώ παρακολούθησαν και μουσική εκδήλωση. Κατά τη διάρκεια τού προγράμματος πραγματοποιήθηκαν υποδειγματικές διδασκαλίες από τους εκπαιδευτικούς και προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με τις μεθόδους διδασκαλίας.
Εκτός σχολικού προγράμματος οι αντιπροσωπίες των χωρών που συμμετείχαν (Ελλάδας, Λιθουανίας, Ρουμανίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας) ξεναγήθηκαν στα κυριότερα αξιοθέατα τής πόλης Leiria, όπως το κάστρο, το δημαρχείο και το μουσείο.
Τέλος η επίσκεψη στη Λισαβόνα εντυπωσίασε τις αποστολές, όπου μεταξύ άλλων επισκέφθηκαν και το ενυδρείο τής πόλης.
Στο περιθώριο των δράσεων πραγματοποιήθηκαν εργασίες για την προετοιμασία τής επόμενης και τελευταίας συνάντησης τού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Μαΐου τού 2017 στη Λιθουανία.