Αρσάκεια Πατρών
Σε μια εξαιρετική εκδήλωση υψηλής παιδευτικής αξίας μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και δέκα Πατρινοί ποιητές ταξίδεψαν ποιητικά το ακροατήριο με ένα τρόπο σχεδόν μυσταγωγικό.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο εκδηλώσεων των Αρσακείων Σχολείων, παρουσιάστηκε το CD, καρπός τής συνεργασίας μαθητών και ποιητών, όπου απαγγέλλονται από τους μαθητές και τους ποιητές έργα των δημιουργών.
Το CD προσφέρθηκε από τους μαθητές στη ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους», αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό την αξία τού εθελοντισμού και την ανιδιοτέλεια τής αλληλεγγύης και τής κοινωνικής προσφοράς, αξίες στις οποίες τα Αρσάκεια Σχολεία εστιάζουν διαχρονικά.
Η ΜΚΟ «Διαβάζω για τους Άλλους» είναι ένας εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, η λειτουργία τού οποίου ξεκίνησε το 2015.
Δραστηριοποιείται σε δύο βασικούς τομείς.
Ηχογραφεί βιβλία (λογοτεχνικά – εκπαιδευτικά) για ανθρώπους που δεν μπορούν να διαβάσουν σε έντυπη μορφή εξαιτίας προβλημάτων υγείας, και πραγματοποιεί ζωντανές αναγνώσεις περιοδικών για άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους σε γηροκομεία, παιδιά σε ιδρύματα, ακόμη και σε σπίτια ατόμων που δεν μπορούν να διαβάσουν μόνα τους).
Δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Χανιά, και αριθμεί πάνω από 3.000 μέλη.
Όραμα τού οργανισμού είναι η πρόσβαση όλων στα αγαθά τής γνώσης και τής λογοτεχνίας.
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών τού Λυκείου συγχαίρουν και ευχαριστούν τις ποιήτριες Χ. Καραντώνη και Ε. Σιγαλού, τους ποιητές Σ. Βρεττό, Γ. Ζαρκάδη, Δ. Καρατζά, Γ. Κοζία, Κ. Λογαρά, Γ. Παππά, Α. Σκιαθά και Γ. Χρυσανθόπουλο.  Επίσης, τις καθηγήτριες Β. Παναγοπούλου και Ρ. Διαμαντοπούλου για την επιμέλεια και οργάνωση τής εκδήλωσης, την κ. Λ. Λυμπεροπούλου και τον Γ. Παπαγεώργιου για την μουσική επιμέλεια, την Ό. Σταυρουλοπούλου  για την γραφιστική επιμέλεια τού CD και την Σ. Βρυνιώτη για την επιμέλεια τής πρόσκλησης. Θερμές ευχαριστίες στον απόφοιτο Ι.-Ε. Μπεμπέλη για την ηχογράφηση τού CD, καθώς και στις μαθήτριες Μαρσέλου Αλεξάνδρα, Τσονοπούλου Δήμητρα, Παπαλεξίου Βιολέτα, Δουκάκου Μαρία-Άννα, Αντωνοπούλου Βιολέττα, Αποστολοπούλου Έλλη, Καρούμπαλου Νένα, Μαγειροπούλου Μαρίλια, Γαβριηλοπούλου Καίτη, Φιντριλή Διονυσία και στη μαθήτρια τής Β΄ τάξης Δημοτικού Μέγαρη Εβίνα.