Αρσάκεια Πατρών

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ποιητή και κριτικό τής Λογοτεχνίας κ. Μαρκόπουλο Θανάση για τη "Φόνισσα" τού Παπαδιαμάντη, και ευρύτερα για την καταπίεση τής γυναίκας, όπως αποτυπώνεται αυτή σε κείμενα τής Λογοτεχνίας.

Μια διαδραστική συζήτηση αναπτύχθηκε ανάμεσα στους μαθητές και στον εκλεκτό φιλοξενούμενο, στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και με άξονα μελέτης “τη θέση τής γυναίκας στη Λογοτεχνία”, στον οποίο και εστιάζεται η διδασκαλία στο τρέχον τετράμηνο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη τής βίας κατά των Γυναικών και ξεκινώντας από την "Φόνισσα" τού Παπαδιαμάντη οι μαθητές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους και εστίασαν την κριτική τους στην αποτύπωση αυτού του θλιβερού φαινομένου σε αποσπάσματα τής λογοτεχνικής μας κληρονομιάς.

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, στη δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, συνεχίζει με μια σειρά προγραμματισμένων διαλέξεων να εμπνέει και να ενθαρρύνει τους μαθητές, δίνοντάς τους την ευκαιρία να συνδιαλεχθούν με ανθρώπους των Τεχνών, των Γραμμάτων και των Επιστημών, και κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους για τη γνώση.

Τη δραστηριότητα συντόνισε η κ. Β. Παναγοπούλου, φιλόλογος.