Αρσάκεια Πατρών

Επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών, εορτή τής Ορθοδοξίας και των Ελληνικών Γραμμάτων, στο Αρσάκειο Λύκειο Πάτρας έλαβε χώρα εκδήλωση τιμής, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021.

Στο πλαίσιο αυτής προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, στο οποίο, απευθυνόμενος στους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων τής Πάτρας, μίλησε για τον βίο και τα έργα των Τριών μεγάλων Πατέρων τής Εκκλησίας, αλλά και την συνεισφορά τους στη διάδοση τής Ελληνικής Παιδείας.

Εν συνεχεία τον λόγο έλαβε ο καλεσμένος ομιλητής κ. Χρήστος Τερέζης, καθηγητής τού Τμήματος Φιλοσοφίας τού Πανεπιστημίου Πατρών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες και η συνάντηση τής Εκκλησίας με τη Φιλοσοφία και την Επιστήμη».

Τον συντονισμό τής εκδήλωσης είχε ο θεολόγος των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας κ. Σπυρίδων Σκιαδαρέσης, ενώ ο Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών κ. Εμμανουήλ Πετράκης παρουσίασε στους μαθητές και εκπαιδευτικούς τον κ. Τερέζη κάνοντας σύντομη αναφορά στο βιογραφικό τού προσκεκλημένου εισηγητή.

Οι μαθητές παρακολούθησαν την εκδήλωση μέσω τής πλατφόρμας NEW E-ARSAKEIO και την εφαρμογή WEBEX, μέσω της οποίας πραγματοποιούνται τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Το ενδιαφέρον των μαθητών ήταν έντονο με αποτέλεσμα στο τέλος τής εισηγήσεως να ακολουθήσουν πολλές ερωτήσεις προς στον ομιλητή.