Αρσάκεια Πατρών

Μαθητές τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών συμμετείχαν στον διαγωνισμό με θέμα την τραγωδία «Μήδεια», Playing Medea Students Competition, που διοργάνωσε το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών τού Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στην Ελλάδα (Center for Hellenic Studies in Greece) σε συνεργασία με το Θέατρο Out of Chaos. Μαθητές και φοιτητές στην Ελλάδα κλήθηκαν να πειραματιστούν και να παίξουν σκηνές από την τραγωδία «Μήδεια» τού Ευριπίδη.

Το Θέατρο Out of Chaos, όταν ολόκληρος ο κόσμος άρχισε να δοκιμάζεται από την πανδημία COVID-19, σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στην Αμερική, ξεκίνησε την πρωτοβουλία σκηνές από αρχαίες τραγωδίες να απαγγέλλονται διαδικτυακά, ζωντανά (Reading Greek Tragedy Online), με ηθοποιούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Τον ρόλο τής Μήδειας απέδωσε η μαθήτρια Μασμανίδου Στέλλα με την υποστήριξη των μαθητών: Μεταλληνού Σπυρίδωνα (σκηνοθεσία, λήψη βίντεο, μοντάζ, επεξεργασία λήψεων), Δαράβαλη Χρήστου (μοντάζ, επεξεργασία λήψεων), Μεϊμάρη Γεωργίου (βοηθού σκηνοθέτη), Κολοκυθοπούλου Ειρήνης και Δαράβαλη Χρήστου (στην υποστηρικτική ομάδα).

Τους μαθητές βοήθησαν οι εκπαιδευτικοί κ.: Λυμπεροπούλου Χαρίκλεια (μουσική επιμέλεια), Παπαγεωργίου Γεώργιος (μουσική σύνθεση, αυτοσχεδιασμός), Μπεμπέλης Ιωάννης-απόφοιτος τού Σχολείου (ηχογράφηση μουσικής) και Παναγοπούλου Βασιλική-φιλόλογος Med (γενική επιμέλεια δράσης).

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Δείτε το βίντεο στο youtube https://www.youtube.com/watch?v=kgTISuFLE-4