Αρσάκεια Πατρών

 Την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές τής Α΄ και η Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών είχαν την ευκαιρία για μια διαδικτυακή επικοινωνία με την «Κιβωτό τού Κόσμου» και τον ιδρυτή αυτής πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, προκειμένου να μιλήσει στους μαθητές για το έργο τής Κιβωτού.

Η δράση αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο διαλέξεων με προσωπικότητες από το πεδίο τής επιστήμης και τού πολιτισμού με πλούσια επιστημονική, πνευματική και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Οι διαλέξεις αυτές έχουν ως σκοπό την ενημέρωση των μαθητών αλλά και την ευαισθητοποίησή τους σε κοινωνικά θέματα όπως η φιλανθρωπία, η οικολογική συνείδηση κ.λπ.

Τον πατέρα Αντώνιο καλωσόρισε ο Διευθυντής κ. Πετράκης, συγχαίροντας τον ίδιο, αλλά και τους συνεργάτες του, για το πανελλαδικό φιλανθρωπικό έργο που επιτελούν για περισσότερο από 23 χρόνια.

Τη συζήτηση συντόνισε ο θεολόγος των Σχολείων κ. Σπύρος Σκιαδαρέσης καλωσορίζοντας και ο ίδιος τον πατέρα Αντώνιο στην συζήτηση.

Οι μαθητές και των τεσσάρων τμημάτων για δυο ώρες σχεδόν άκουσαν με προσοχή τα όσα ενδιαφέροντα είχε να τους πει ο πατήρ Αντώνιος, ο οποίος απαντούσε στις ερωτήσεις και απορίες των μαθητών, αλλά και στις προτάσεις τους, όπως η δημιουργία μιας νέας δομής-παραρτήματος τής Κιβωτού στην Πάτρα.

Οι μαθητές και ο πατήρ Αντώνιος ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις αρχές τού επόμενου σχολικού έτους, καθώς τους υποσχέθηκε ότι θα έρθει στην Πάτρα και στο Σχολείο συνοδευόμενος από την ομάδα μπάσκετ τής Κιβωτού για έναν φιλικό αγώνα με τους μαθητές τού Αρσακείου.

Το Σχολείο σχεδιάζει να τιμήσει τον πατέρα Αντώνιο για το κοινωνικό του έργο και την προσφορά του στο συνάνθρωπο.