Αρσάκεια Πατρών

Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Θρησκευτικών, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, οι μαθητές και των δύο τμημάτων τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών είχαν την ευκαιρία, μέσω τού διαδικτύου, να συνδεθούν με την πόλη Κινσάσα τού Κονγκό στην κεντρική Αφρική.

Η Εξωτερική Ιεραποστολή τής Ορθοδόξου Εκκλησίας παράγει σημαντικό έργο σε ολόκληρο τον κόσμο και, ιδιαιτέρως, στην Αφρική και την Ασία.

Στην πόλη Κινσάσα τής κεντρικής Αφρικής, από το 2022, Μητροπολίτης είναι ο Πατρινός στην καταγωγή Σεβασμιότατος Θεοδόσιος.

Μέσω skype οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την καθημερινότητα των ιεραποστολών στην Αφρική. Τα παιδιά ρώτησαν για το έργο που επιτελείται εκεί και για τις ανάγκες των Αφρικανών, αλλά και των εθελοντών ιεραπόστολων.

Ο Σεβασμιότατος απάντησε λεπτομερώς στις ερωτήσεις των μαθητών. Μαζί με τον Μητροπολίτη και οι Αφρικανοί συνεργάτες του: ο Νεκτάριος, ο Ηλίας και ο π. Εφραίμ.
Και οι τρεις τους, σε άψογα Ελληνικά και με ιδιαίτερη χαρά, μίλησαν στους μαθητές για τη γνωριμία τους με την ορθόδοξη πίστη.

Στο τέλος ο Ηλίας έψαλε το «Χριστός Ανέστη» στην τοπική γλώσσα, αποσπώντας το ζεστό χειροκρότημα των μαθητών.

Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν τέτοιος, ώστε την επόμενη ημέρα αποφάσισαν να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό προκειμένου να ενισχύσουν το έργο τής Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Αφρική.

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός τής δράσης: Κ. Σ. Σκιαδαρέσης, θεολόγος.