Αρσάκεια Πατρών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες τού Θερινού Σχολείου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το "Aivancity - School for Technology, Business & Data"  και στο οποίο συμμετείχαν 9 μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια μιας εβδομάδας (3 - 7 Ιουλίου 2023) και έλαβε χώρα στο Παρίσι.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία, μέσα από την καθοδήγηση τού έμπειρου εκπαιδευτικού προσωπικού τής σχολής, να έρθουν σε επαφή με επιστημονικά αντικείμενα, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα Μεγάλα Δεδομένα και η Μηχανική Μάθηση, τομείς που αποτελούν πυλώνες τής σύγχρονης κοινωνίας τής πληροφορίας.

Μέσα από μια σειρά εργαστηριακών συνεδριών απέκτησαν βασικές δεξιότητες στη Γλώσσα Προγραμματισμού "Python", προγραμμάτισαν το δικό τους ρομπότ, αλλά και επινόησαν και παρουσίασαν τη δική τους εφαρμογή, βασισμένη σε πρότυπα Μηχανικής Μάθησης.

Γνώρισαν επίσης, μέσω διαφόρων διαλέξεων που παρακολούθησαν, πρακτικές εφαρμογές τής Τεχνητής Νοημοσύνης σε θέματα που ήδη συναντούν στην καθημερινότητά τους, κατανόησαν εκτενέστερα την τεχνολογία πίσω από το "ChatGPT" και άνοιξαν ένα παράθυρο στο μέλλον μελετώντας έρευνες γύρω από την κατανόηση και την ψηφιακή εξομοίωση τής ανθρώπινης σκέψης.

Το Θερινό Σχολείο αποτέλεσε μια αφορμή για συζήτηση ανάμεσα στους μαθητές τού Σχολείου μας και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, από κράτη όπως η Γαλλία, το Μαρόκο και το Τσαντ.
Επιπλέον, έδωσε τη δυνατότητα στην αποστολή μας να περιπλανηθεί στους δρόμους τού Παρισιού και να επισκεφθεί αξιοθέατα, όπως ο Πύργος τού Άιφελ, η Αψίδα τού Θριάμβου, τα Ηλύσια Πεδία, η πλατεία και το μπαλκόνι τής Μονμάρτρης, ο οβελίσκος και οι πυραμίδες τού Λούβρου, η Παναγία των Παρισίων κ.ά.

Το Θερινό Σχολείο έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τους μαθητές, αλλά και με σκεπτικισμό για το τι επιφυλάσσει το μέλλον...
Επιδόθηκε, τέλος, στους μαθητές μας ένα πολύτιμο πιστοποιητικό "ειδικού στην Τεχνητή Νοημοσύνη", το οποίο σίγουρα θα αποτελέσει για εκείνους εφόδιο στην κοινωνία τού αύριο.

Την αποστολή τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών συνόδευσε ο εκπαιδευτικός και μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (MSc) κ. Χρήστος Ζώτος.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Aivancity εδώ

 

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τους μαθητές και τον εκπαιδευτικό για τη συμμετοχή τους σε αυτή την υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δράση!