Αρσάκεια Πατρών

Στις 23 Νοεμβρίου 2023, στον χώρο τού Αρσάκειου Θεματικού Πάρκου, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, καθώς και ομάδα μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών παρακολούθησαν μια επίδειξη από τους συμμαθητές τους αλλά και από κλιμάκιο τού Πυροσβεστικού Σώματος για τον ρόλο τής Πυροσβεστικής στην προστασία από τις φυσικές καταστροφές.

Ειδικότερα, οι μαθητές ανέδειξαν την αποστολή τής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον σημαντικό της ρόλο στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών από τις φυσικές καταστροφές, ενώ ο Αντιπύραρχος κ. Ορφανός, προϊστάμενος τού κέντρου επιχειρήσεων Αχαϊας, ανέφερε χαρακτηριστικές περιπτώσεις από την εμπειρία του στις οποίες χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική για την προστασία τής περιουσίας, καθώς και τής ζωής των πολιτών αλλά και των οικόσιτων ζώων.

Τέλος, ομάδα πυροσβεστών έκανε μια επίδειξη τού εξοπλισμού που χρησιμοποιούν κατά τη διάρκεια τής κατάσβεσης μιας πυρκαγιάς ή κατά τη διάρκεια μιας πλημμύρας ή σε κάποιο άλλο περιστατικό.

Την ενημέρωση εκ μέρους τού Σχολείου οργάνωσε ο κ. Ν. Γιαννακόπουλος, χημικός ΜSc-Med, και παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί κ. Ν. Ηλιοπούλου, βιολόγος, Α. Γιαννακόπουλος, χημικός, και Κ. Ρωμανού, καθηγήτρια Γερμανικών.

Οι μαθητές Αθαννασοπούλου Ρ., Αλεξοπούλου Α., Βολουδάκης Σ., Βουτσινάς Π., Ζαχαροπούλου Χ., Θεοδωρόπουλος Θ., Καρακίτσος Ν. , Κιμωλιάτη Ν, Κόρδας Ν., Κορδά Φ., Κούσκουρης Μ. και Μάντικα Β. κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους:

«Όσα ακούσαμε από τον κ. Ορφανό και την ομάδα των πυροσβεστών που τον συνόδευε ήταν πολύ χρήσιμα και είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδιαίτερα μας εντυπωσίασε που ένας συμμαθητής μας φόρεσε τον εξοπλισμό ενός πυροσβέστη αλλά και η μάνικα που χρησιμοποιήσαμε και εμείς για να πετάξουμε νερό στο θεματικό πάρκο του Σχολείου μας που προσομοιάζει με το δασικό περιβάλλον. Τέλος οι απαντήσεις που λάβαμε στα ερωτήματα μας ήταν απόλυτα κατανοητές σχετικά με την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος στην κοινωνία και μας κάλυψαν. Μακάρι και στο μέλλον να έχουμε μια εκ νέου συνάντηση»