Αρσάκεια Πατρών

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, με σύμμαχο ένα όμορφο ανοιξιάτικο πρωινό, γονείς και μαθητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και να περιηγηθούν στους χώρους τους μέσα στην ωραία φύση.
Την ενημέρωση για τη φιλοσοφία, τις αρχές και το εκπαιδευτικό σύστημα των Αρσακείων ανέλαβαν με συνοπτική παρουσίαση, στο Αμφιθέατρο τής Εστίας Επιστημών, ο κ. Μάνος Πετράκης, Διευθυντής τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και Συντονιστής Φυσικών Επιστημών των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ο κ. Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος, Διευθυντής τού Γυμνασίου, ο κ. Ευάγγελος Στάθης, Διευθυντής τού Δημοτικού, και η Διονυσία Αγγελοπούλου, Προϊσταμένη τού Νηπιαγωγείου.

Οι γονείς, μετά την ενημέρωση, ξεναγήθηκαν στους χώρους των Σχολείων και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις εγκαταστάσεις των Σχολείων. Επισκέφθηκαν τις εκθέσεις Φυσικής, Πληροφορικής και Μαθηματικών τής Εστίας Επιστημών, τα πρότυπα Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών, το Αειφόρο Θεματικό Πάρκο που περιλαμβάνει ανοικτές σχολικές τάξεις, μετεωρολογικό σταθμό, σεισμογράφο, ανιχνευτική διάταξη κοσμικής ακτινοβολίας, το Lu, τη Βιβλιοθήκη, το Εργαστήριο Πληροφορικής, αίθουσες διδασκαλίας κ.ά. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα θεματικά περίπτερα και να συζητήσουν με υπευθύνους των Αρσακείων Σχολείων για ειδικότερα θέματα.

Η είσοδος των επισκεπτών πραγματοποιήθηκε με τη χρήση μοναδικών κωδικών που τους είχαν αποσταλεί. Για την επιτυχία τής εκδήλωσης συνεργάστηκαν αποτελεσματικά Διευθυντές, Υποδιευθυντές, Συντονιστές μαθημάτων, διδάσκοντες, διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς και το εργατοτεχνικό προσωπικό των Σχολείων.

Το catering τής εκδήλωσης ήταν ευγενική προσφορά τής εταιρείας "Βενέτης",που διαχειρίζεται τα κυλικεία των Αρσακείων. 

Συγχαρητήρια σε όλους!