Αρσάκεια Πατρών

Στο πλαίσιο τής Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, τις Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Κλειτορίας – Ακράτας, Κρεστένων και Μεσολογγίου – Θέρμου διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

Την εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013 στον Πολυχώρο τής «Αγοράς Αργύρη», παρακολούθησε η Διευθύντρια τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών κ. Αικατερίνη Γεωργίου (φιλόλογος), εκπροσωπώντας το Σχολείο, το οποίο συμμετέχει ενεργά σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα τής εκδήλωσης είχε ως εξής:
- Χαιρετισμός από τον κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο, Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
- Το μήνυμα τής ημέρας από την κ. Σοφία Π. Χριστοπούλου, Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ.Ε. τής Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας
- Οι κ. Ιωάννα Παπαϊωάννου και Πηνελόπη Σακοβέλη, Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιστοίχως, παρουσίασαν καλές πρακτικές εφαρμογής τής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης μέσα από την προβολή προγραμμάτων και δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία το προηγούμενο σχολικό έτος καθώς και τις προτεινόμενες για την τρέχουσα σχολική χρονιά δραστηριότητες στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
- Οι κ. Όλγα Γιαννακογιώργου, Πέτρος Γαβράς και Χάρης Μοσχόπουλος, Υπεύθυνοι των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, παρουσίασαν τα προγράμματα που υλοποιούν καθώς και τα θεματικά Εθνικά Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζουν.