Αρσάκεια Πατρών
Η Διευθύντρια τού Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών κ. Αικατερίνη Γεωργίου, φιλόλογος, τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2015 παρακολούθησε ημερίδα με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο - Σχολικός και διαδικτυακός εκφοβισμός». Η ημερίδα διοργανώθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Porto Rio.
Στην ημερίδα χαιρετισμό απηύθυναν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας, ο Δήμαρχος Πατρών κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.
Μίλησαν ο υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και δύο αξιωματικοί ειδικών καθηκόντων τής ιδίας Υπηρεσίας με θέμα «Διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού ρίσκου», η
υπαστυνόμος Α΄ (ΥΓ) Θεοδώρα Χασάπη, ψυχολόγος, με θέμα «Νέοι και διαδίκτυο - Δεξιότητες - Επικοινωνία στην οικογένεια», οι κ. Σοφία Χριστοπούλου και Νικόλαος Μάνεσης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας με θἐμα «Έρευνες για τη σχολική βία. Θύτες και θύματα. Προφίλ, παράγοντες και αιτίες» και η αστυνόμος Β΄ Ιωάννα Τσάκωνα (ΥΓ), ψυχολόγος, με θἐμα «Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις σε περιστατικά βίας στο σχολείο».
Ακολούθησε συζήτηση.