Αρσάκεια Πατρών
Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό

Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο και το Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών υλοποίησαν συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη μετάβαση των μαθητών/-τριων στην Α΄ τάξη τού Δημοτικού. Αρχικά διοργανώθηκαν από την Συμβουλευτική-Ψυχολογική Υπηρεσία και την υπεύθυνη σχολική ψυχολόγο κ. Φωτεινή Αραπάκου επιμορφωτικές συναντήσεις με θέμα την ομαλή μετάβαση μαθητών στο Δημοτικό, στις οποίες συμμετείχαν οι νηπιαγωγοί κ. Διονυσία Αγγελοπούλου και Μαρία Κανελλοπούλου, καθώς και η δασκάλα τής Α΄ τάξης κ. Ρέα Μαυρόγιαννη.

Δράσεις STEAM και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Οι μαθητές/-τριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών υλοποίησαν το τρίτο κατά σειρά Εργαστήριο Δεξιοτήτων με θέμα «STEAM-Εκπαιδευτική Ρομποτική». Τα παιδιά ανακάλυψαν βασικές έννοιες προγραμματισμού μέσα από διαφορετικά ρομποτικά εργαλεία. Συγκεκριμένα, κατασκεύασαν δικές τους πίστες, ανάλογα με τον στόχο τής δράσης, δοκίμασαν να αυξήσουν τη δυσκολία βάζοντας εμπόδια στα ρομπότ και συνεργάστηκαν για την επίτευξη τού στόχου που είχαν θέσει.

Με μια κουβέρτα στο Διάστημα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο πλαίσιο τού προγράμματος Artemis Mission τής NASA που υλοποιούν, επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Με μια κουβέρτα στο Διάστημα» τής κ. Χρ. Κωνσταντουδάκη, των εκδόσεων Διόπτρα, το οποίο ανήκει στην συλλογή τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων.

Ένα ταξίδι στο διάστημα

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο πλαίσιο τού προγράμματος τής NASA "Artemis Mission" που υλοποιούν, συμμετείχαν σε ένα ταξίδι στο διάστημα με οδηγό τη φαντασία τους.

Εργαστήριο Δεξιοτήτων «Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Στο πλαίσιο τού Εργαστηρίου Δεξιοτήτων «Ανθρώπινα Δικαιώματα» οι μαθητές/-τριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών ασχολήθηκαν με τα ίσα δικαιώματα των ανθρώπων. Αρχικά, μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο, τα παιδιά γνώρισαν τον σπουδαίο ρόλο των Αρσακείων Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας στην εκπαίδευση και αγωγή των κοριτσιών στην Ελλάδα. Επιπλέον, μέσα από κατάλληλα εκπαιδευτικά βιβλία τής συλλογής τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων, συζήτησαν και προβληματίστηκαν σε θέματα ισότητας και ίσης πρόσβασης των αγοριών και των κοριτσιών στην εκπαίδευση, στην επιστήμη, ακόμη και στο παιχνίδι.

Δράσεις προγραμματισμού

Οι μαθητές/-τριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, καθ’ όλη τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς 2023-2024, υλοποίησαν δραστηριότητες προγραμματισμού προσεγγίζοντας μαθηματικές και χωρικές έννοιες.

Χαρά και συγκίνηση στο ανακαινισμένο Παλαιό Αρσάκειο!

Το Δημαρχείο άνοιξε τις πύλες τού Παλαιού Αρσακείου στο προσωπικό και στους μαθητές των Αρσακείων Πατρών, που κατέκλυσαν τον χώρο χωρίς να κρύβουν τη συγκίνησή τους. Άνθρωποι κάθε ηλικίας συναντήθηκαν έχοντας αναμνήσεις από το κτήριο.

"Artemis Mission" - Συνεργασία με νηπιαγωγεία των Κυκλάδων

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 οι μαθητές/-τριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών πραγματοποίησαν τη δεύτερη ψηφιακή τους συνάντηση με τα συνεργαζόμενα νηπιαγωγεία των Κυκλάδων, Νάξου και Σύρου, με τα οποία υλοποιούν από κοινού το πρόγραμμα "Artemis Mission" τής NASA.

Ταξίδι στο Διάστημα!

Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024 οι μαθητές κι οι μαθήτριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών, στο πλαίσιο του προγράμματος τής NASA "Artemis Mission" που υλοποιούν τη σχολική χρονιά 2023-2024, πραγματοποίησαν ένα μοναδικό διαστημικό ταξίδι με το φορητό πλανητάριο «Planetarium On The Go».

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου)

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 οι μαθητές/-τριες τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Πατρών τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με ποικίλες δράσεις Φιλαναγνωσίας. Με αφορμή το παραμύθι «Τιτιβίσματα στα μαλλιά» (M.Filipina, εκδόσεις "Διόπτρα"), βιβλίο από τη συλλογή τής Βιβλιοθήκης των Αρσακείων Σχολείων, τα παιδιά ανακάλυψαν το μοίρασμα, την ενσυναίσθηση και τη δύναμη τής φιλίας μέσα από τις περιπέτειες τής ηρωίδας.