Ημερολόγιο

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31
01openday
Απολογισμός Σχολικού Έτους 2022-2023

Το πέρας της φετινής σχολικής χρονιάς, σηματοδοτεί και την ολοκλήρωση δέκα χρόνων λειτουργίας του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, ενός Σχολείου που θέτει ως προτεραιότητα την επίτευξη μιας σειράς αυστηρά προσδιορισμένων στόχων, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην μαθητοκεντρική προσέγγιση της παιδείας, αποβλέπουν στην ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, ώστε εκείνοι να αποκτήσουν τα εφόδια και τις δεξιότητες που αναγνωρίζονται ως θεμελιώδεις και ζωτικής σημασίας για τον πολίτη του σήμερα και του αύριο. Η επίτευξη των στόχων αυτών υποστηρίζεται, ενισχύεται και εν τέλει καθίσταται εφικτή αφενός μέσω των σύγχρονων διδακτικών πρακτικών και καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων που αξιοποιούνται συστηματικά από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, αφετέρου μέσω της συμμετοχής των μαθητών μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε συνέδρια, ημερίδες, διαγωνισμούς, δράσεις, δραστηριότητες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα.

Επιπλέον, το Σχολείο μας, αφουγκραζόμενο τις ανάγκες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες της εποχής μας μεριμνά για την υποστήριξη των μαθητών μας σε κάθε πτυχή του σχολικού τους βίου, ώστε τα χρόνια φοίτησης στο Σχολείο μας να μετουσιωθούν μελλοντικά σε αναμνήσεις γεμάτες χαρούμενες, όμορφες, ανέμελες στιγμές.

Το Αρσάκειο Ιωαννίνων αποτελεί το νεότερο μέλος της μεγάλης οικογένειας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, η οποία από το 1836 αποτελεί «φάρο» εκπαίδευσης και πολιτισμού στη χώρα μας. Πιστό, λοιπόν, στις αξίες και τα ιδανικά που στηρίζουν την ελληνική παιδεία για δύο σχεδόν αιώνες, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων επιδιώκει να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα διαμόρφωσης της σύγχρονης εκπαιδευτικής πραγματικότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Ως εκ τούτου, θέτουμε ως προτεραιότητα την επίτευξη μιας σειράς αυστηρά προσδιορισμένων στόχων, οι οποίοι ανταποκρινόμενοι στην μαθητοκεντρική προσέγγιση της παιδείας, αποβλέπουν στην ολόπλευρη καλλιέργεια των μαθητών, ώστε εκείνοι να αποκτήσουν τα εφόδια και τις δεξιότητες που αναγνωρίζονται ως θεμελιώδεις και ζωτικής σημασίας για τον πολίτη του σήμερα και του αύριο. Η επίτευξη των στόχων αυτών υποστηρίζεται, ενισχύεται και εν τέλει καθίσταται εφικτή αφενός μέσω των σύγχρονων διδακτικών πρακτικών και καινοτόμων διδακτικών προσεγγίσεων που αξιοποιούνται συστηματικά από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου, αφετέρου μέσω της συμμετοχής των μαθητών μας καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε συνέδρια, ημερίδες, διαγωνισμούς, δράσεις, δραστηριότητες, εκπαιδευτικές επισκέψεις και προγράμματα.

  • Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2021-2022), εδώ
  • Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Έργου της Σχολικής Μονάδας, εδώ

  • Έτησια Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας (έτος αναφοράς: 2022-2023), εδώ.
Εορτή Λήξης και Τελετή Αποφοίτησης 2022

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η Εορτή Λήξης και Τελετή Αποφοίτησης της Γ΄ Γυμνασίου.

Μια βραδιά ιδιαίτερης συγκίνησης αλλά και χαράς με τους μαθητές της Γ’ Τάξης να παρουσιάζουν τον απολογισμό της εξαιρετικά επιτυχημένης σχολικής χρονιάς με πλήθος δράσεων και διακρίσεων.

Την εορτή πλαισίωσε μουσικά η χορωδία της Α’ και Β’ Τάξης.

Στο κλείσιμο της εορτής πραγματοποιήθηκε επίδοση απολυτηρίων από την Δ/ντρια του Γυμνασίου κ. Αικατερίνης Τάτση και αναμνηστικού από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Φιλολόγων και Παιδαγωγικής Ευθύνης του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Ιωαννίνων κ. Μαρούλα Παπαευσταθίου.

Καλό καλοκαίρι!

Τα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων ανοίγουν τις πόρτες τους το Σάββατο 9 Απριλίου 2022


Tο Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό και Γυμνάσιο) ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται γονείς και μαθητές προνηπίων, νηπίων, δημοτικού και γυμνασίου, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 (10.00-14.00).

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τα Αρσάκεια Σχολεία, συμμετέχοντας σε ποικίλα βιωματικά εργαστήρια που σχετίζονται με διαφορετικούς τομείς της γνώσης, της επιστήμης και του πολιτισμού, αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες και να περάσετε ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό!

Επίσης, την ημέρα εκείνη τα Αρσάκεια Σχολεία θα παρουσιάσουν στους χώρους τους:

  • Έκθεση της εικαστικού Νίτσας Συνίκη-Παπακώστα, «Οι πύλες του Κάστρου των Ιωαννίνων» (Ευγενική παραχώρηση του Ιδρύματος Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή)
  • Προσομοίωση του Μαθητικού Συνεδρίου MUN: Preparing the delegates of the future-The MUN experience
  • Παράσταση Κουκλοθεάτρου με τίτλο «Μα... Γυρεύοντας με τον Antonio Jimenez de la Salsa» από το Κουκλοθέατρο Αντράλα
  • Μουσικοκινητικό δρώμενο με θέμα «Ο ερχομός της άνοιξης» από τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και της Α΄ Δημοτικού

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα Αρσάκεια Σχολεία: τηλ. 2651052055                                                

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ https://bit.ly/3Nb6dpw

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι δωρεάν.

Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δείτε το πρόγραμμα πατώντας εδώ.


open day kids 2a

Παρότι και αυτή η χρονιά σημαδεύτηκε από την εξάπλωση του κορωνοϊού και τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπισή του, το Σχολείο μας ανταποκρίθηκε, για άλλη μια φορά, αποτελεσματικά στην πρόκληση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, όμως, υπηρετώντας όπως κάθε χρόνο την αρσακειακή φιλοσοφία - η οποία θέτει υψηλούς στόχους για την εκπαιδευτική ανέλιξη των μαθητών-πραγματοποιήθηκαν φέτος στο Σχολείο μας ποικίλες σχολικές δράσεις και δραστηριότητες, ενώ οι μαθητές συμμετείχαν σε συνέδρια και διαγωνισμούς, στους οποίους έλαβαν πλήθος διακρίσεων.

 
Δείτε τις Δράσεις μας σε ebook εδώ ή κατεβάστε το pdf από εδώ.

Και από τον χώρο αυτό θα θέλαμε να συγχαρούμε τους μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου για την επιτυχία τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και να τους ευχηθούμε καλή συνέχεια στις σπουδές τους.

Τέλος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και επίσημα τη λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νέο κτήριο, αλλά και τη λειτουργία πέντε τμημάτων στο Γυμνάσιο. Με νέα, μάλιστα, συμφωνία το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα χρηματοδοτήσει πρόσθετα έργα στον περιβάλλοντα χώρο (χώρος στάθμευσης, γήπεδο 5Χ5 υψηλών προδιαγραφών και φυτεύσεις).

 Ευχόμαστε από καρδιάς σε όλους ένα όμορφο και ασφαλές καλοκαίρι και καλή ξεκούραση!

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Αικατερίνη Τάτση και ο Σύλλογος Διδασκόντων

3o Βραβείο σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής και animation

 Το 3ο Βραβείο μεταξύ των 38 ομάδων  από Ελλάδα και Κύπρο που υπέβαλλαν τα έργα τους κατέκτησε η ομάδα «Πολύχρωμοι Φοίνικες» του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων σε διαγωνισμό δημιουργικής γραφής και animation. Ο διαγωνισμός με τίτλο «Η πόλη μου μεταμορφώνεται» διοργανώθηκε από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός».

Οι μαθητές Γεωργοπούλου Δαυιδούλα, Γιώτης Σωτήρης, Γκλίναβου Ελευθερία, Κοντή Μαρία και Παπαδοπούλου Σταυρούλα χρησιμοποίησαν την φαντασία τους και με πρωταγωνιστή το Ρολόι της  κεντρικής πλατείας των Ιωαννίνων περιέγραψαν γλαφυρά πόσο άλλαξε η πόλη τους τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας. Στην συνέχεια με ζωγραφική καρέ καρέ δημιούργησαν ένα εξαιρετικό, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή, βίντεο animation με χρήση του λογισμικού Stop Motion.

Το 1821 των Αρσακείων: 98 Αγωνιστές - 71 Φιλικοί υπήρξαν μέλη της Φ.Ε.!

Κολοκοτρώνης, Μακρυγιάννης, Νικηταράς και άλλοι 138 αγωνιστές του 1821 και φιλικοί υπήρξαν μέλη της Φ.Ε.! – Το Αρσάκειο στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης των Ελληνίδων και στη μόρφωση του Γένους - Αρσακειάδες δασκάλες δίδαξαν τον Ελληνισμό σε 70 πόλεις στη Ν.Α. Μεσόγειο – Ο ζωγράφος της Επανάστασης Διονύσιος Τσόκος δίδαξε στο Αρσάκειο!

Κανένα άλλο σχολείο στην Ελλάδα δεν μπορεί να καυχηθεί ότι συνδέεται τόσο άμεσα και στενά με την Επανάσταση του 1821 όσο το Αρσάκειο. Με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης του 1821, είναι χρήσιμο να θυμηθούμε ότι εκατόν σαράντα ένα (141) μέλη της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας συνδέονται με τον μεγάλο Αγώνα, την εθνική μας παλιγγενεσία και τη συγκρότηση του νεοελληνικού κράτους: 98 από αυτούς ήταν αγωνιστές και 71 είχαν μυηθεί στη Φιλική Εταιρεία. Ανάμεσά τους ο Κολοκοτρώνης, ο Μακρυγιάννης, ο Νικηταράς, αλλά και ο Μαυροκορδάτος, ο Κωλέττης, ο Κουντουριώτης και μορφές όπως ο Νεόφυτος Βάμβας, ο Θεόκλητος Φαρμακίδης και ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός!

Οι δράσεις του Αρσακείου Ιωαννίνων

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τα Σχολεία μας έχουν προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες θα υλοποιούνται καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Ομιλίες, επίσημοι προσκεκλημένοι, συνεντεύξεις, σχέδια εργασίας, ιστορικές έρευνες, δημιουργία ντοκιμαντέρ, λευκώματα, δράσεις δημιουργικής γραφής, αλλά και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, θα αποτελέσουν όχημα αφενός για την προσέγγιση των γεγονότων και των συνθηκών που σημάδεψαν τα επαναστατικά χρόνια και αφετέρου για την απόδοση τιμής σε αυτό που με υπερηφάνεια ονομάζουμε «1821».

Περισσότερες πληροφορίες για τις ανωτέρω δράσεις θα αναρτώνται:
στη σελίδα του Σχολείου στο facebook, εδώ
καθώς και στην ιστοσελίδα του Σχολείου.

Tα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία κατέχουν την πρώτη θέση στην ελληνική εκπαίδευση, με τη μεγαλύτερη ζήτηση και με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας (μέσος όρος 96%) στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Περί τις επτά χιλιάδες μαθητές φοιτούν στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία Αθηνών (Ψυχικού και Εκάλης), Πατρών, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων και Τιράνων (Αλβανίας), διδασκόμενοι από επτακόσιους και πλέον εκπαιδευτικούς. Συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις τής εποχής και, ταυτόχρονα, αποτελούν Σχολεία αρχών, όπου η κατάρτιση στη γνώση συναρμόζεται με την καλλιέργεια εθνικών, θρησκευτικών, κοινωνικών και ηθικών αρχών και αξιών, ώστε να διαμορφώνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες νέων ανθρώπων, προετοιμασμένων να αποτελέσουν υπεύθυνους, σκεπτόμενους, καλλιεργημένους και δραστήριους πολίτες, με προϋποθέσεις ατομικής επιτυχίας στην κοινωνική και την επαγγελματική ζωή τους αλλά και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία προτάσσουν στην εκπαιδευτική τους λειτουργία μια «παιδαγωγούσα διδασκαλία», η οποία εκδιπλώνεται σε τέσσερεις διακριτές και αλληλοσυμπληρούμενες πτυχές: τη μαθησιακή, τη διανοητική, την ψυχολογική και την ανθρωπιστική. Έτσι, φροντίζουν:

IMG 3670