Το έτος 2018 έχει οριστεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μνημεία αρχιτεκτονικής, οι λαϊκές παραδόσεις, η χλωρίδα και η πανίδα, τα ήθη και τα έθιμα, οι τέχνες κλπ αποτελούν διάφορες εκφάνσεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την οποία οφείλουμε να διατηρήσουμε, να προβάλλουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στους μαθητές μας. Πόσο μάλλον αν σκεφτούμε ότι η Ελλάδα και εν γένει ο ελληνικός πολιτισμός υπήρξε η κοιτίδα, το λίκνο, όπου γεννήθηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Διαχρονικές αξίες, όπως η ελευθερία, ο ανθρωπισμός,  η δημοκρατία, γεννήθηκαν στην πατρίδα μας και συνετέλεσαν στην διαμόρφωση κοινής αντίληψης για την ταυτότητα αλλά και την οικοδόμηση της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας, της οποίας αποτελούμε μέλος.

Με τις σκέψεις αυτές, το Γ΄ Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Ψυχικού διοργανώνει μέσα στον Μάιο και συγκεκριμένα στις 15 και στις 16  Μαΐου 2018 Πολιτιστικό Διήμερο, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές όλων των τάξεων θα παρουσιάσουν τα διαθεματικά προγράμματα που εκπονούν και αφορούν στην ανάδειξη διάφορων πτυχών της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, τα πολιτιστικά προγράμματα των τάξεων θα παρουσιαστούν ως εξής:

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

  • Γ΄ τάξη: «Τεχνολογία και Πολιτισμός»
  • Δ΄ τάξη: «Αρχαίο Θέατρο του Διονύσου: Μια γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό»
Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

  • Α τάξη: «Τα αρωματικά φυτά της πατρίδας μας»
  • Β΄ τάξη: «Τρίγωνα, τετράπλευρα, κύκλοι και γραμμές σώζουνε ζωές»
  • E´ τάξη: «Ο Πολιτισμός μέσα από τη Λογοτεχνία και τα Μαθηματικά»