001

Αγαπημένα μας παιδιά,

Λίγο πριν την έναρξη των προαγωγικών – απολυτηρίων και πανελλαδικών εξετάσεων ο Σύλλογος Καθηγητών και η Διευθύντριά του σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και με τα εφόδια της καλής προετοιμασίας να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Όλοι όσοι περάσαμε από αυτή τη θέση θυμόμαστε ακόμα το καρδιοχτύπι για τις εξετάσεις και τα αποτελέσματα. Οι εξετάσεις όμως είναι μόνο ένα σταυροδρόμι στη διαδρομή της μάθησης και της ζωής. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν θα προδιαγράψουν τη ζωή σας αλλά θα αποτελέσουν την αρχή μιας σειράς ευκαιριών για την εκπλήρωση των στόχων σας. Ο δρόμος για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας περνά μέσα από τις εξετάσεις αλλά δεν τελειώνει σε αυτές. Η ζωή όλων μας κρίνεται από το θάρρος, την επιμονή, την πίστη στους στόχους και τις αξίες μας, την αγωνιστικότητα και τη θέληση που έχουμε να δημιουργήσουμε.
Πάνω από την κούραση, την αβεβαιότητα, το άγχος και πίσω από τις αμφιβολίες, να βάλετε την προσπάθεια, τον αγώνα, το όνειρο που σας έχει φέρει ως εδώ χαρίζοντάς σας το ωραίο ταξίδι. Κρατήστε αυτό που έχετε μάθει σε όλη αυτή την πορεία. Την ευθύνη, τη συνάντηση με τη γνώση και με τον εαυτό σας, την κατάκτηση των τρόπων και του ρυθμού, τη φροντίδα της ελπίδας, τη χαρά της πρωτοβουλίας. Βάλτε στο περιθώριο τα ψεύτικα διλήμματα, ή τώρα ή ποτέ, το κοινωνικό κύρος, τον αντίκτυπο, τη δόξα, την πιθανότητα της αποτυχίας. Είναι δύναμη να προσβλέπεις στο φως και ακόμα μέσα στην πιο αφέγγαρη νύχτα. Επίμονα και σταθερά.
Ευχόμαστε ολόψυχα οι κόποι οι δικοί σας και των γονέων σας να ανταμειφθούν και να διεκδικήσει ο καθένας τη θέση του στο αύριο και με αυτοσυγκέντρωση και ηρεμία να φτάσετε πιο κοντά στα όνειρά σας.

«Κοίτα,
μόλις στρίψεις τη γωνιά βγαίνεις στον ουρανό᷾.
Φτιάξε σκάλες για ένα πολύ ψηλό σπίτι
για ένα πολύ ψηλό βουνό
για έναν πολύ ψηλό ουρανό
να φτάσεις το πόμολο του ήλιου
και να ανοίξεις την πόρτα στο κόσμο»
Ανυπότακτη Πολιτεία, Γιάννης Ρίτσος

Είμαστε περήφανοι για σας. Καλή επιτυχία! Την αξίζετε.

Η Διευθύντρια
Αμαλία Μαυροειδή

Ο Σύλλογος Διδασκόντων