Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Την Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014 μαθητές των Ρητορικών Ομίλων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης και τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχαν σε Ημερίδα των Διαλόγων των Αθηνών που οργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο τού έργου «Η Ελληνική Σκέψη σε Διάλογο: προγράμματα βιωματικής μάθησης».Το έργο πραγματοποιείται από το Ίδρυμα Ωνάση σε σύμπραξη με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 
Την ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στους «Αγώνες Σώματος και Πνεύματος» συντόνισε ο πρόεδρος τής Φ.Ε., καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης.  


Συγκεκριμένα, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης: Πλατανιά Κωνσταντίνα, Γαλούνη Εριφύλη, Σκουφή Εύα, ως ομάδα τού Λόγου, και οι μαθητές: Μπάκας Πέτρος, Κακαρούκα Βάλια, Μαυρίδη Ελεάννα, ως ομάδα τού Αντιλόγου παρουσίασαν αγώνα Διττών Λόγων (debate) με θέμα: «Το δικαίωμα τού ανθρώπου στην ευθανασία πρέπει να νομιμοποιηθεί και στην Ελλάδα».
Αντίστοιχα, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης: Σκορδάς Γιάννης, Μιχαηλίδης Σπύρος και Παπαρσένου Αλεξία, ως ομάδα τού Λόγου, και οι μαθητές: Παπαναγιώτου Παναγιώτης, Λυγκώνης Δημήτρης και Λογοθέτης Άλκης, ως ομάδα τού Αντιλόγου παρουσίασαν αγώνα Διττών Λόγων (debate) με θέμα: «Οι επαναστάσεις προκύπτουν σε ανώριμες κοινωνίες».
Οι ομάδες τού Λόγου και τού Αντιλόγου επιχειρηματολόγησαν υπέρ και κατά των θέσεων που κλήθηκαν να υπερασπιστούν, σε δύο αγώνες που σκοπό είχαν να παρουσιαστεί η διαδικασία τής ρητορικής- αγωνιστικής αντιπαράθεσης.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε και επίδειξη Αυθόρμητου Λόγου από τη μαθήτρια τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης Κατσώρχη Μαργαρίτα, με θέμα «Η αγαπημένη μου λέξη είναι … το φιλότιμο».
Εισαγωγική παρουσίαση για τη σημασία και τη διαδικασία τής διδασκαλίας τής ρητορικής τέχνης έγινε από τους καθηγητές των Ρητορικών Ομίλων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης κ. Γ. Κωνσταντακάκη, και του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Ειρ. Τσαγκαράκη.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές των Ρητορικών Ομίλων των Σχολείων καθώς και γονείς των μαθητών. Κριτές των Αγώνων ήταν οι απόφοιτες τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης κ. Μ. Αθανασοπούλου και Στ. Γιαμούρη.