Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2019
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 40 1 2 3 4 5
week 41 6 7 8 9 10 11 12
week 42 13 14 15 16 17 18 19
week 43 20 21 22 23 24 25 26
week 44 27 28 29 30 31
Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 έληξε η εβδομάδα τού θερινού σχολείου EU English Experience Week της Anglia Network NL – English Education Group Europe που διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία.Κατά τη διάρκεια τής εβδομάδας, μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων, και όχι μόνο, ηλικίας 8-15 ετών, εξασκούνταν καθημερινά στη χρήση τής Αγγλικής, προφορικώς και γραπτώς, με την καθοδήγηση των ξένων καθηγητών: A. Augustijn, J. Vijfhuizen, C. De Vries, K. Spivey Good, A. Marriott και R. Ausmeier).

Το καθημερινό πρόγραμμα περιελάμβανε και παιχνίδια αθλητικού τύπου με στόχο τη χρήση τής Αγγλικής, πολιτιστικές δραστηριότητες και ερευνητικές-δημιουργικές εργασίες (projects),που παρουσίασαν τα παιδιά με τους καθηγητές τους στους γονείς τους την τελευταία ημέρα τού summer camp.

Η ζεστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις τάξεις κάθε μέρα, η χαρούμενη διάθεση και η ολοένα αυξανόμενη δημιουργικότητα των παιδιών, η καθημερινή βελτίωσή τους στη χρήση τής Αγγλικής και κυρίως στην προφορική επικοινωνία τους με τους ξένους καθηγητές, η συγκίνηση κατά την ώρα παρουσίασης των projects και κυρίως την ώρα τού αποχαιρετισμού των παιδιών και των ξένων καθηγητών αποτελούν για εμάς κίνητρο, ώστε να προσπαθήσουμε και την ερχόμενη χρονιά να διοργανώσουμε το θερινό σχολείο με την Anglia.

Επίσης, θα διερευνήσουμε την πιθανότητα εξεύρεσης οικογενειών που θα ενδιαφέρονταν να φιλοξενήσουν κάποιο παιδί από το εξωτερικό κατά το προσεχές summer camp, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επικοινωνία μεταξύ των παιδιών και η εξάσκηση στην Αγγλική γλώσσα για όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αξίζει, επιπλέον, να αναφερθεί ότι ως εθελόντριες βοηθοί συμμετείχαν στο Camp οι μαθήτριες τού Α’ Αρσακείου Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης Άννα Χουσιάδα και Μελίνα Στεφανή, των οποίων η συμβολή ήταν πολύ σημαντική.

Η προθυμία τους και η ενεργητικότητά τους μάλιστα εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους ξένους καθηγητές τής ANGLIA, που έμειναν ενθουσιασμένοι από το ποιόν των μαθητών των Αρσακείων Σχολείων και εύχονται η εμπειρια αυτή να επαναληφθεί και το επόμενο καλοκαίρι.