Στο πλαίσιο τής εφαρμογής τού θεσμού τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, μετά από πρόσκληση τού καθηγητή κ. Παντελή Κατηνιώτη, επισκέφθηκε το Σχολείο ο κ. Χρήστος Γκαβαλέκας, Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων τής εταιρείας Unilever, για να μεταφέρει στους μαθητές των τμημάτων Γ΄α και Γ΄δ τις πολύτιμες γνώσεις του και την εμπειρία του επάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας και δεξιοτήτων σταδιοδρομίας.
Όσον αφορά στη διαδικασία υλοποίησης τής δράσης αυτής, έλαβαν χώρα δύο ενημερωτικές συναντήσεις τού κ. Γκαβαλέκα με τους μαθητές των ανωτέρω τμημάτων, την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου και 6 Μαρτίου 2015.
Στην πρώτη συνάντηση ο ομιλητής ανέλυσε στους μαθητές τους διαφόρους τύπους επιχειρήσεων, τα τμήματα μιας επιχείρησης και την αλληλεξάρτηση που υπάρχει μεταξύ τους, τις μεθόδους αναζήτησης εργασίας από τους υποψήφιους εργαζόμενους, καθώς και τα μυστικά τής σύνταξης ενός ελκυστικού για τις επιχειρήσεις βιογραφικού σημειώματος.
Στη δεύτερη συνάντηση ο κ. Γκαβαλέκας παρουσίασε τη σωστή συμπεριφορά και τα λάθη των υποψήφιων εργαζόμενων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη συνέντευξη επιλογής και, στο τέλος, ανέλυσε τα ουσιαστικά προσόντα και τις δεξιότητες που είναι ανάγκη να διαθέτει ο σύγχρονος εργαζόμενος για να σταδιοδρομήσει με επιτυχία στον εργασιακό στίβο.
Τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και μετά το τέλος των παρουσιάσεών του, ο κ. Γκαβαλέκας απάντησε σε ένα πλήθος ερωτήσεων που διατύπωσαν οι μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις αυτές με έντονο ενδιαφέρον.
Αδιαμφισβήτητα αυτές οι ενημερωτικές συναντήσεις είχαν ευεργετική επίδραση όσον αφορά στην ενίσχυση τής επαγγελματικής ανάπτυξης των μαθητών και στον εμπλουτισμό των γνώσεών τους επάνω σε θέματα επιχειρηματικότητας.