Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Φυτά και δέντρα τού τόπου μας  (Α΄ τάξη)
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, τον Νοέμβριο 2020, θα επισκεφθούν τον Εθνικό Κήπο, όπου παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Φυτά και δέντρα τού τόπου μας».

Ο βασιλιάς Ύπνος  (Β΄ τάξη)
Τον Νοέμβριο 2020 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ο βασιλιάς Ύπνος» στον χώρο παιδικής καλλιτεχνικής αγωγής "Το Πολύτεχνο". Πρόκειται για ένα παραδοσιακό παραμύθι για όλες τις ηλικίες με στοιχεία διαδραστικής τεχνολογίας.

Από την ελιά στο λάδι  (Γ΄ τάξη)
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, τον Νοέμβριο 2020, θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από την ελιά στο λάδι», που οργανώνει η Κιβωτός, στο Πάρκο Τρίτση.

Μετεωρολογία, τα παιχνίδια του καιρού  (Δ΄ τάξη)
Τον Νοέμβριο 2020 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μετεωρολογία, τα παιχνίδια τού καιρού» στο Μουσείο Πειραμάτων

Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή  (Ε΄ τάξη)
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα ξεναγηθούν στο Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή τον Νοέμβριο 2020.

Θωρηκτό Αβέρωφ  (Στ΄ τάξη)
Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, τον Νοέμβριο 2020, θα επισκεφθούν το Θωρηκτό Αβέρωφ.

Εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ
Με αφορμή την Εορτή των Ταξιαρχών, Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, τον Νοέμβριο 2020 οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσίων Εκάλης κάθε χρόνο τιμούν τους ευεργέτες Μιχαήλ και Ελένη Τοσίτσα.
Με την ευκαιρία αυτή οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα μάθουν περισσότερα για την ιστορία του Σχολείου τους, που ανάγεται στην εποχή τής ιδρύσεως τού ελληνικού κράτους, θα γνωρίσουν τους ευεργέτες, που δώρισαν την περιουσία τους για να μορφωθούν τα Ελληνόπουλα, θα παρακολουθήσουν ομιλίες και θα παρουσιάσουν αφιερώματα σε πρόσωπα και γεγονότα.

Φιλαναγνωσία  (Ε΄ τάξη)
Στο πλαίσιο τής Φιλαναγνωσίας οι μαθητές τής Ε΄ τάξης Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα συναντήσουν, στον χώρο τού Σχολείου, τον γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη τον Νοέμβριο 2020.

Ευρωπαϊκή ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών  (Α΄ τάξη)
Τον Νοέμβριο 2020 οι μαθητές τής Α΄ τάξης Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, στο πλαίσιο τού εκπαιδευτικού προγράμματος «Ευρωπαϊκή ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων στολιδιών/European Christmastree/Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΡ», θα επιμεληθούν την αποστολή χριστουγεννιάτικου πακέτου σε τριάντα σχολεία τής Ευρώπης.

- Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το αμπέλι στο κρασί» τον Οκτώβριο 2020 στον Πύργο Βασιλίσσης.

- Τον Οκτώβριο 2020 οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα επισκεφθούν το Μουσείο Βαρνάβα όπου θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μεσογειακή διατροφή».

- Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης τον Οκτώβριο 2020 θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το σιτάρι στο ψωμί» στο Paradise Park.

- Τον Οκτώβριο 2020 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Στα ίχνη τού δάσους", από το Κέντρο Δρω, στο δάσος Καισαριανής.

- Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα ξεναγηθούν στη Ρωμαϊκή Αγορά τον Οκτώβριο 2020.

- Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης τον Οκτώβριο 2020 θα επισκεφθούν τα Βασιλικά Κτήματα Τατοΐου με το πρόγραμμα Κιβωτός.

Εκδηλώσεις μηνός Οκτωβρίου 2020

- Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων τον Οκτώβριο 2020 οι μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα πραγματοποιήσουν σειρά δράσεων για τα ζώα.

- Στο πλαίσιο τής Εβδομάδας Υγιεινής Διατροφής οι μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα συμμετάσχουν σε δράσεις σχετικές με τη διατροφή.

- Γιορτάζοντας την εθνική επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου οι μαθητές όλων των τάξεων  τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης θα παρουσιάσουν στην τάξη τους μια μικρή γιορτή με θέμα «Γιορτάζει η σημαία μας. Το έπος τού '40». Στόχος είναι τα παιδιά, μέσα από το θέατρο, την ποίηση και τη μουσική, να βιώσουν το έπος τού ’40.

Δείτε αναλυτικά τα βιβλία Αγγλικών και την γραφική ύλη της κάθε τάξης για τη σχολική χρονιά 2020-21:

Για τις Μεθόδους Γαλλικών και τη γραφική ύλη δείτε τις Ανακοινώσεις Γαλλικών εδώ

Βιβλία, τετράδια, υλικό ανά τάξη για το σχολικό έτος 2020-2021.

Δείτε τα βιβλία Γερμανικών και την γραφική ύλη της χρονιάς 2020-21, εδώ
Ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών των Αρσακείων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Ψυχικού και των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Εκάλης ότι, σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες λειτουργίας των Σχολείων, οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να προσέρχονται καθημερινώς στο Σχολείο φορώντας υποχρεωτικά την καθημερινή στολή (θερινή ή χειμερινή) τού Σχολείου.

Κανονισμός λειτουργίας κολυμβητηρίου Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης

Γενικοί κανόνες συμπεριφοράς

Υποχρεώσεις των αθλουμένων