Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τής εβδομάδας που ήταν αφιερωμένη στον σχολικό εκφοβισμό, στις 6 Μαρτίου 2015 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ανέπτυξαν πολλές δραστηριότητες που επιμελήθηκαν οι δασκάλες κ. Κ. Αστρινάκη και Κ. Γκατσοπούλου.
Με αφορμή τον πίνακα τού Ν. Λύτρα «Δεν θέλει το σχολείον» τα παιδιά συζήτησαν εκτενώς πάνω στο θέμα, ενώ στη συνέχεια διάβασαν από το Ανθολόγιο το κείμενο «Ξ… όπως ξιφίας». Προβληματίστηκαν, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους, τις απόψεις τους, εμπλούτισαν το λεξιλόγιό τους, ενώ παράλληλα, μαζί με τις δασκάλες τους, έκαναν σχετικές χειροτεχνίες.
Στη συνέχεια, στο μάθημα τής Μελέτης παρακολούθησαν σχετικές με το θέμα ταινίες μικρού μήκους, ενώ ταυτόχρονα πέρασαν δημιουργικά αρκετό χρόνο με τους μαθητές τής Στ΄ τάξης. Αναφέρθηκαν στο θέμα τού σχολικού εκφοβισμού και έφτιαξαν κολλάζ με το «τι τους αρέσει» και «τι δεν τους αρέσει», «πότε αισθάνονται ωραία» και «πότε δεν αισθάνονται καλά». Το αφιέρωμα ολοκληρώθηκε με  διαδραστική θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα αδύνατα δυνατά», που παρουσιάστηκε στο αμφιθέατρο των Σχολείων.