Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 6 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο τής Εβδομάδας κατά τής Σχολικής Βίας (2 έως 6 Μαρτίου), οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης βρέθηκαν για μία διδακτική ώρα δίπλα στα αγαπημένα τους πρωτάκια, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παρέα μια κοινή δράση που προγραμμάτισαν οι δάσκαλοι τους κ. Μ. Παπαχλιμίντζου και Α. Κεφαλληνιάδης.
Αρχικά παρακολούθησαν όλοι μαζί μια μικρού μήκους ταινία με σχετικό θέμα και στη συνέχεια οι μαθητές τής Α΄ τάξης διέκριναν σ’ αυτήν τα σημεία εκείνα τής συμπεριφοράς που τους άρεσαν, αλλά και εκείνα που δεν τους άρεσαν.
Κατόπιν κάθε μαθητής τής Στ΄ τάξης συζήτησε με έναν μαθητή τής Α΄ τάξης τι είναι αυτό που τον ενοχλεί όταν το κάνουν οι συμμαθητές του αλλά και τι τον ευχαριστεί. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των παιδιών τής Στ΄ τάξης κατέγραψαν τις σκέψεις και τις απόψεις τους σε συννεφάκια, τα οποία τοποθέτησαν στο αντίστοιχο ανθρωπάκι. Τέλος «τα ανθρωπάκια» αναρτήθηκαν στον τοίχο, ώστε κάθε παιδάκι τής Α΄ τάξης να μάθει τι ενοχλεί και τι ευχαριστεί τους συμμαθητές του.
Ήταν μια δράση που έδωσε την ευκαιρία στους τελειόφοιτους τού Σχολείου να εκφράσουν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους στα πρωτάκια και χάρισε σε όλους στιγμές χαράς και αγάπης.