Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Τον Μάρτιο οι μαθητές τής Β΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την προτροπή τής δασκάλας τους κ. Μ. Χωριανοπούλου, ασχολήθηκαν με τα φυτά στο πλαίσιο εκπόνησης τού διαθεματικού περιβαλλοντικού προγράμματος «Το δάσος τού σχολείου μας» πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις.
Μια από αυτές ήταν η δημιουργία λαχανόκηπου. Ο Πρόεδρος τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού κ. Λ. Ζέλος με τη βοήθεια των κηπουρών τού Σχολείου και με τους μαθητές τής Β’1 τάξης φύτεψαν διάφορα λαχανικά. Η δράση αυτή συνδυάστηκε με την ενότητα τού βιβλίου τής Γλώσσας «Χρήσιμες οδηγίες» και το μάθημα «Πώς να φυτέψεις έναν κάκτο».
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον τρόπο που φυτεύεται κάθε λαχανικό, άλλο με σπόρους, άλλο με μικρά φυντάνια, άλλου με βολβούς κ.λπ., και άρχισαν τη δουλειά σε ομάδες. Φύτεψαν μαρούλια, πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, παντζάρια, ραπανάκια, αρακά, άνηθο κ.ά. δημιουργώντας έτσι τον μικρό τους λαχανόκηπο και παραδέχθηκαν ότι η δουλειά τού αγρότη είναι σκληρή και κουραστική.
Παράλληλα, στα Μαθηματικά μέσα από την ενότητα «Το χωράφι» έφτιαξαν και έλυσαν προβλήματα και ασκήσεις πολλαπλασιασμού χρησιμοποιώντας τα δικά τους λαχανικά.
Τώρα, σαν καλοί αγρότες, περιμένουν τον Ιούνιο να μαζέψουν τη σοδειά τους.