Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Η Δ΄ τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης ενίσχυσε τη «Φιλία - Συνεργασία και Επικοινωνία» μεταξύ των μαθητών, με έναν διαθεματικό τρόπο.Τα "τεταρτάκια", λοιπόν, δέθηκαν ακόμα περισσότερο με τους φίλους και τους συμμαθητές τους. Στο μάθημα τής Γλώσσας, τής Ιστορίας, τής Φιλαναγνωσίας, στις Ξένες Γλώσσες, στα Καλλιτεχνικά και στη Μουσική επεξεργάστηκαν  θέματα που συνδέονται με τη συνεργασία, την ομαδικότητα, τη διαχείριση συναισθημάτων. Πήραν μέρος στο διεθνές πρόγραμμα εξειδικευμένης κατάρτισης εκπαιδευτικών και παρέμβασης στην τάξη, με στόχο την προαγωγή τού θετικού κλίματος και τής ψυχικής ανθεκτικότητας των μαθητών και με ταυτόχρονη ανάπτυξη τής διαπολιτισμικής κατανόησης και συνεργασίας.
Το πρόγραμμα έμοιαζε με ένα ταξίδι, όπου κάθε "λιμάνι" ήταν ένας κύκλος δραστηριοτήτων. Στόχος να "συνταξιδέψουν" για λίγο οι μαθητές και με τους γονείς τους. Στα τέλη τού Μαΐου οι γονείς προσκλήθηκαν να επιβιβαστούν στο καράβι τού «We C.A.R.E.» και να βρεθούν σε μια καμπίνα - τάξη.Οι μαθητές τούς ξενάγησαν στα "νησιά" από όπου πέρασαν, τους παρουσίασαν τα έργα  τους και τους μίλησαν για την εμπειρία αυτού τού ταξιδιού στον κόσμο των συναισθημάτων και τής επικοινωνίας.
Μαζί με τους γονείς, συνεπαρμένοι από έναν οίστρο καλλιτεχνικής έκφρασης, παρουσίασαν φωτογραφικά στιγμιότυπα, μουσικές και λόγια, γεύσεις αλμυρές και γλυκές. Στη συνέχεια, η Ημέρα Δράσης Γονέων - Παιδιών ολοκληρώθηκε με μια ομαδική κατασκευή, "την καρδιά τής αγάπης" (Δ’1) και "το σαλπάρισμα τού πλοίου τής φιλίας και τής συνεργασίας" (Δ’2), στο Εργαστήριο Καλλιτεχνικών.

6383