Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 26 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή των μαθητών τής Ε΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, η οποία αποτελούσε την καταληκτική διαδικασία τής συμμετοχής των μαθητών στο πρόγραμμα We C.A.R.E.
Ένα φανταστικό ταξίδι στον ψυχικό κόσμο ήταν το θέμα τού προγράμματος, αλλά και τής γιορτής. Μέσα σε αυτή τη σχολική χρονιά, αλλά και μέσα σε αυτή τη γιορτή, οι μαθητές εξερεύνησαν τα νησιά τής Καλυψούς, τού Πολύφημου και των Λωτοφάγων. Σε κάθε νησί εξερευνήθηκαν διαφορετικά συναισθήματα, διαφορετικές δράσεις και τελικά διαφορετικοί προτεινόμενοι τρόποι χειρισμού και αντιμετώπισης. Οι μαθητές ενσάρκωσαν με απόλυτη επιτυχία, χιούμορ και βαθιά συναισθηματική κατανόηση τους διαφορετικούς ρόλους που κλήθηκαν να υποδυθούν. Αφηγητές, τραγουδιστές, ναύτες-μαθητές και ένας κωμικός ποιητής που εξέφραζε σοβαρά νοήματα έδωσαν ποικιλία στην πλοκή. Κάποια στιγμή υποδυόμενη τη δασκάλα μία μαθήτρια σήμανε το εναρκτήριο σάλπισμα: «Πάμε, παιδιά μου! Άντε σαλπάρουμε για το τελευταίο μας ταξίδι!».
Τα κείμενα τής παράστασης είχε γράψει η δασκάλα τής τάξης κ. Κατερίνα Ταταράκη που μαζί με τη βοήθεια τής θεατρολόγου κ. Αγγελικής Ζάχου είχαν επιμεληθεί την εμπνευσμένη σκηνική παρουσία των πρωταγωνιστών. Η μουσικός κ. Αρετή Γιαννακουδάκη δίδαξε και συνόδευσε αριστοτεχνικά τα τραγούδια, που πλαισίωσαν τα εκφραζόμενα συναισθήματα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε επίσης η προβολή ενός powerpoint, που επιμελήθηκαν οι μαθητές και η κ. Ελισάβετ Βατουσιανού, το οποίο συνόδευε την πλοκή επενδύοντάς την με εικόνες. Τα παιδιά με τη βοήθεια τής κ. Μαρίνας Κοράκη φιλοτέχνησαν ταμπλό με καραβάκια.
Η τελική εικόνα των γονιών να σηκώνονται και να συμμετέχουν στον χορό στο τελευταίο τραγούδι «Λεβαντεγώ, λεβαντεσύ, λεβαντεμείς» αποτέλεσε το ομορφότερο κλείσιμο και μήνυμα τής γιορτής. Αποτέλεσε τον απόηχο τής ειλικρίνειας και τής τόλμης ενός ταξιδιού στα συναισθήματα και στην έκφρασή τους και τον πιο αισιόδοξο προπομπό αντίστοιχων ταξιδιών, που όχι μόνο πρέπει αλλά θέλουμε να ακολουθήσουμε. Γονείς, μαθητές και δάσκαλοι χόρευαν σε έναν κύκλο για τη χαρά, για τη γιορτή, για τη ζωή!