Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 5 Ιουνίου 2015, στις 7:00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στον χώρο τού θεάτρου των Σχολείων, η καλοκαιρινή γιορτή λήξης και αποφοίτησης των μαθητών τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης.
Την εκδήλωση οργάνωσαν, με πολλή φροντίδα και μεράκι, η διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ελισάβετ Βιτζηλαίου, οι δάσκαλοι τής Στ΄ τάξης κ. Μαίρη Παπαχλιμίντζου και Ανδρέας Κεφαλληνιάδης, οι καθηγητές Γυμναστικής κ. Χριστίνα Καρασούλου και Κωστής Βασιλάκης, η καθηγήτρια Μουσικής κ. Αρετή Γιαννακουδάκη, η θεατρολόγος κ. Αγγελική Ζάχου, η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Μαρίνα Κοράκη και η καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Ελισάβετ Βατουσιανού.
Ο τίτλος τής γιορτής ήταν «Μια βαλίτσα με…» και αναφερόταν σε όλα αυτά τα πολύτιμα εφόδια (αναμνήσεις, γνώσεις, συναισθήματα, φιλίες κ.λπ.) που αποκόμισαν από την εξάχρονη φοίτησή τους στο Δημοτικό Σχολείο οι απόφοιτοι της Στ΄ τάξης, τα οποία έβαλαν στις «αποσκευές» τους φεύγοντας για το Γυμνάσιο. Η γιορτή περιλάμβανε οχτώ σκηνές, που παίχτηκαν αριστοτεχνικά από τα παιδιά, χαρούμενα αλλά και νοσταλγικά τραγούδια που απέδωσε χορωδία μαθητών όλων των τάξεων τού Σχολείου, χαριτωμένα μουσικοκινητικά δρώμενα από τα μικρά παιδιά τής Α΄ τάξης και ελληνικούς χορούς από τους μαθητές τής Στ΄ τάξης. Στον χώρο τού θεάτρου είχαν εκτεθεί καλλιτεχνικές εργασίες των μαθητών όλων των τάξεων τού Σχολείου.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος τού Δ.Σ. τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας κ. Λαμπρινουδάκης, ο Σχολικός Σύμβουλος τής 49ης Περιφέρειας Ανατολικής Αττικής κ. Ζεργιώτης, Συντονιστές τής Φ.Ε. και Διευθυντές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, το Προεδρείο τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού και φυσικά οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δουν και να καμαρώσουν τα παιδιά τους μέσα σε χαρούμενη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που έγραψε τον επίλογο και τής εφετινής σχολικής χρονιάς με τον καλύτερο τρόπο.
Η γιορτή ήταν ενταγμένη στα προγράμματα Συναισθηματικής Νοημοσύνης και στο Διεθνές Πρόγραμμα WeC.A.R.E. «Το καράβι των Σχολείων» που εκπόνησαν εφέτος οι μαθητές τού Σχολείου.