Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στις 12 Ιουνίου 2015, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην ιστορική πόλη τού Ναυπλίου.
Η περιήγηση ξεκίνησε από το ενετικό κάστρο τού Παλαμηδίου από όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την μαγευτική θέα τού Αργολικού κόλπου με το Μπούρτζι και επισκέφθηκαν τη φυλακή τού Κολοκοτρώνη. Ακολούθησε ξενάγηση σε ορισμένα χαρακτηριστικά ιστορικά μνημεία τής πόλης, όπως είναι η πλατεία των τριών ναυάρχων, ο μητροπολιτικός ναός τού Αγίου Γεωργίου, όπου έγινε η στέψη τού Όθωνα, το εκκλησάκι τού Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, και κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος, όπου ανάμεσα στα άλλα μνημεία βρισκόταν και το κτήριο το οποίο χρησιμοποιήθηκε ως πρώτη Βουλή των επαναστατημένων Ελλήνων.
Στη συνέχεια τα παιδιά γευμάτισαν μαζί με τους δασκάλους τους σε παραλιακό εστιατόριο, έπαιξαν ποδόσφαιρο και επισκέφθηκαν την κεντρική αγορά τής πόλης. Η βόλτα με το τρενάκι μέσα στην παλιά πόλη τού Ναυπλίου επισφράγισε με τον πιο ιδανικό τρόπο την εκδρομή και άφησε σε όλους ανεξίτηλες εντυπώσεις.
Γοητευμένοι από την ομορφιά τής ιστορικής αυτής πόλης αλλά και πλημμυρισμένοι από αισθήματα συγκίνησης για το τέλος των έξι χρόνων ζωής στο δημοτικό, οι μαθητές επέστρεψαν αργά το απόγευμα στο Σχολείο.