Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή την ενότητα 5 τής μεθόδου «Zig Zag 1» και σε συνδυασμό με την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων που εορτάζεται στις 28 Οκτωβρίου, τη  Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ξένη γλώσα, παρακολούθησαν στα Γαλλικά την ταινία κινουμένων σχεδίων «Η γέννηση τού Barbapapa».
Μετά την προβολή επεξεργάστηκαν σχετικό φυλλάδιο από το οποίο άντλησαν πληροφορίες για την οικογένεια Barbapapa. Έμαθαν πολλά στοιχεία για τον μπαμπά, τη μαμά καθώς και τα 7 παιδιά τους, 3 κορίτσια
(Barbabelle, Barbalala, Barbotine ) και 4 αγόρια ( Barbidou, Barbibul, Barbidur, Barbouille), για την εξωτερική τους εμφάνιση και τον χαρακτήρα τους. Στην συνέχεια, οι μαθητές παρουσίασαν αυτούς τους ήρωες.
Το τμήμα τής κ. Βιολάρη Έλενας, συγκεκριμένα, ασχολήθηκε με τη δημιουργία χάρτινων ομοιωμάτων τα οποία, αφού οι μαθητές τα χρωμάτισαν, τα γέμισαν με κομμάτια εφημερίδας προκειμένου να αποκτήσουν το αχλαδοειδές σχήμα των Barbapapa, έγραψαν πάνω σε καρτελάκια προτάσεις σχετικές με τους ήρωες (το όνομά τους, τον χαρακτήρα τους, τις προτιμήσεις τους) και τα παρουσίασαν στους συμμαθητές τους.
Το τμήμα τής κ. Γεώργα Έφης κατασκεύασε μακέτες τις οποίες χρωμάτισαν οι μαθητές και, ύστερα, ο καθένας παρουσίασε με παντομίμα στην τάξη τον ήρωά του με παραστατικό τρόπο.