Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι ημέρες των Χριστουγέννων έδωσαν την ευκαιρία σε μαθητές και δασκάλες τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης να δημιουργήσουν μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα στην τάξη.
Συγκεκριμένα, την ώρα της Φιλαναγνωσίας στη Βιβλιοθήκη των Σχολείων διάβασαν χριστουγεννιάτικα παραμύθια, παρακολούθησαν εκπαιδευτικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα και έφτιαξαν σελιδοδείκτες και χριστουγεννιάτικες κάρτες.
Στο μάθημα των Καλλιτεχνικών, με την καθηγήτριά τους κ. Κοράκη, ζωγράφισαν αγγελάκια, χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, στεφανάκια και σουπλά για ένα γλυκό χριστουγεννιάτικο πρωϊνό. Στο μάθημα των Θρησκευτικών παρακολούθησαν προβολή dvd με τη γέννηση τού Χριστού και στο μάθημα τής Γλώσσας άκουσαν κάλαντα από όλη την Ελλάδα.
Τέλος, με αφορμή τα 180 χρόνια τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 μητέρες και γιαγιάδες Αρσακειάδες μίλησαν στα παιδιά για τις δικές τους ημέρες στο Αρσάκειο τα παλαιότερα χρόνια.
Η εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση χριστουγεννιάτικης ταινίας με ποπ κόρν, παρεούλα και το μοίρασμα δώρων από τις δασκάλες τής τάξης.