Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Οι μαθητές των Στ΄1 και Στ΄2 τάξεων τού A΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν,  στις 16 Δεκεμβρίου 2015, το Μουσείο Πειραμάτων (Hellenic Scientifics) στην Καισαριανή. Εκεί οι μαθητές τού Στ΄1 τμήματος συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό εργαστήρι με θέμα «Μικροί γεωλόγοι», ενώ τού Στ΄2 στο εκπαιδευτικό εργαστήρι «Εγώ το ρομπότ».
Το πρώτο εκπαιδευτικό εργαστήρι βοήθησε τα παιδιά να καταλάβουν με απλό και σύντομο τρόπο τη γεωλογική ιστορία τής Γης. Οι μαθητές σχημάτισαν το παζλ των πέντε ηπείρων, εντόπισαν στον παγκόσμιο χάρτη τις περιοχές στις οποίες εκδηλώνονται οι σεισμοί και γεννιούνται τα ηφαίστεια, μίλησαν για τα είδη των πετρωμάτων και τον τρόπο δημιουργίας τους, διαχώρισαν αληθινά πετρώματα στις κατηγορίες τους, πειραματίστηκαν με τον ασβεστόλιθο, έμαθαν για τα απολιθώματα και τον τρόπο δημιουργίας τους, έφτιαξαν δικά τους αποτυπώματα απολιθωμάτων πάνω σε πηλό και παρατήρησαν τρισδιάστατα ένα απολίθωμα αμμωνίτη με τη βοήθεια στερεοσκοπίου.
Στο δεύτερο εκπαιδευτικό εργαστήρι οι μαθητές γνώρισαν τον κόσμο των ρομπότ. Έμαθαν κάποιους νόμους τής ρομποτικής καθώς και τις δυσκολίες των ρομπότ μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και δραστηριότητες. Τέλος, συνδύασαν εντολές προκειμένου τα ρομπότ να εκτελέσουν την αποστολή τους.