Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Το διαδίκτυο είναι ένα δυνατό εργαλείο στα χέρια εκπαιδευτικών και μαθητών, που όμως, αν δεν το χρησιμοποιήσουμε σωστά, ελλοχεύει κινδύνους. Αυτό το γεγονός είναι πλέον γνωστό στα παιδιά τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, καθώς έχουν συζητήσει επανειλημμένως με τη δασκάλα τους κ. Πανούση Λ., αλλά και με τις καθηγήτριες τής Πληροφορικής, πώς μπορούν να αναγνωρίζουν πιθανούς κινδύνους και πώς να τους αποφεύγουν.
Εκείνο όμως με το οποίο ήθελαν εφέτος να ασχοληθούν κατά την Εβδομάδα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Δευτέρα 8 έως Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016) ήταν να εντοπίσουν τα θετικά και τα αρνητικά τού διαδικτύου.
Χωρίστηκαν, λοιπόν, σε δύο ομάδες, τα αγόρια και τα κορίτσια, και προσπάθησαν να υποστηρίξουν την άποψή τους με επιχειρήματα. Τα αγόρια διαπίστωσαν πως το ίντερνετ έχει για τα καλά διεισδύσει στην καθημερινή μας ζωή και επηρεάζει πολλές δραστηριότητές μας. Με ένα κλικ μπορείς να βρεις πληροφορίες σε ό,τι σε ενδιαφέρει. Έχεις τη δυνατότητα να κάνεις αγορές και πληρωμές, να οργανώσεις τα ταξίδια σου, να επικοινωνήσεις με φίλους, να ενημερωθείς. Σε βοηθά στην εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στην τάξη. Σου προσφέρει, ακόμη, διασκέδαση και ψυχαγωγία με τραγούδια και ταινίες.
Τα κορίτσια, από την άλλη, αναφέρθηκαν στις απάτες που γίνονται μέσω τού διαδικτύου καθώς και στον κίνδυνο να «κολλήσουν» οι υπολογιστές ιούς. Τα παιδιά χάνουν ώρες από το παιχνίδι με τους φίλους τους και παίζουν σε ένα φανταστικό περιβάλλον. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή για να μην πάθουν εξάρτηση από τον υπολογιστή. Αν δεν προσέξουν, επίσης, οι χρήστες μπορεί να κλαπούν τα προσωπικά τους δεδομένα ή να παραπλανηθούν από αγνώστους. Οι ιστοσελίδες μπορεί να περιέχουν ψέματα και να συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση. Επίσης, δεν είναι λίγοι και αυτοί  που υφίστανται ηλεκτρονικό bulling σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, οι μαθητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση τού ηλεκτρονικού υπολογιστή πρέπει να είναι συνετή και τα παιδιά να ενημερώνουν για ο,τιδήποτε ύποπτο διαπιστώνουν στο διαδίκτυο.