Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Από τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου έως και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, στο πλαίσιο των δράσεων τού Σχολείου μας κατά τη διάρκεια τής Εβδομάδας κατά τής Σχολικής Βίας,οι μαθητές τής Στ΄1 τάξης τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν τρία βίντεο σχετικά με το θέμα, διάβασαν φυλλάδιο που ανέλυε τις μορφές τού σχολικού εκφοβισμού, που περιείχε προσωπικές μαρτυρίες παιδιών- θυμάτων, ζωγράφισαν δικά τους χαρτόνια και μικρές αφίσες, και παρουσίασαν τα ίδια τα παιδιά το θέμα με προβολή εργασιών τους σε power point.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τους μικρούς μαθητές τής Α΄τάξης προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους τι τους αρέσει και τι όχι, δηλ. πώς θα ήθελαν οι άλλοι να τους συμπεριφέρονται. Έπειτα κατέγραψαν τις απαντήσεις τους σε χαρτάκια τα οποία κόλλησαν μαζί πάνω σε δύο χάρτινες ανθρώπινες φιγούρες. Οι φιγούρες αυτές, τις οποίες είχαν φτιάξει από πριν τα παιδιά τής Στ΄τάξης, παρίσταναν δύο παιδιά, ένα χαρούμενο και ένα λυπημένο.
Πάνω στο χαρούμενο παιδί κολλήθηκαν όλα τα χαρτάκια με τα «θέλω» ενώ πάνω στο λυπημένο παιδί κολληθήκαν όλα τα χαρτάκια με τα «δεν θέλω».
Με τον πρωτότυπο και ευρηματικό αυτόν τρόπο τα μεγάλα παιδιά βοήθησαν τους μικρότερους φίλους τους να καταλάβουν την καλή ή την κακή επίδραση που έχουν η αγάπη και ο φόβος, αντίστοιχα, στην ψυχική υγεία τής ζωής ενός μαθητή.