Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η οποία εφέτος εορτάστηκε για 13η συνεχή χρονιά, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης έδρασαν ως «πρεσβευτές» και πολλαπλασιαστές τής ημέρας, μεταδίδοντας το εφετινό σύνθημα «Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο!». Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση τού διαδικτύου, τού κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι τής καθημερινότητάς μας.
Στο Εργαστήριο Πληροφορικής, μαζί με τις καθηγήτριές τους κ. Ελισάβετ Βατουσιανού, Άντα Ξηρίδου, Πωλίνα Πλουμιδάκη και Ξένια Σιούτη, μέσα από συζήτηση και καταιγισμό ιδεών, τα παιδιά κατέληξαν σε σημαντικά συμπεράσματα σχετικά με το πώς μπορεί να περιδιαβαίνει κάποιος στα μονοπάτια τού διαδικτύου με ασφάλεια.
Πιο αναλυτικά, ο μαθητές των Α΄ και Β΄  τάξεων ήρθαν σε πρώτη επαφή με τα θέματα τού διαδικτύου μέσα από τις σελίδες τού παραμυθιού «Η φάρμα τού διαδικτύου». Οι περιπέτειες των ηρώων του βιβλίου ήταν η αφορμή για έναν ιδιαίτερα εποικοδομητικό διάλογο.
Στις Γ΄ και Δ΄ τάξεις οι μαθητές παρακολούθησαν παρουσιάσεις και βίντεο σχετικά με μυστικά ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο. Επίσης, μέσω τής πλατφόρμας e-arsakeio ενημερώθηκαν για την ιστοριογραμμή τού διαδικτύου, η οποία προβάλλει χρονικές στιγμές-σταθμούς στην εξέλιξη τής ιστορίας τού δαδικτύου, καθώς και σειρά από κόμικς αφιερωμένα στους ποικίλους κινδύνους που εγκυμονεί το διαδίκτυο.
Τέλος, οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων παίρνοντας ερεθίσματα από υλικό που προβλήθηκε στο εργαστήριο Πληροφορικής συμμετείχαν σε μια μεγάλη συζήτηση μέσα από την οποία έγινε προσπάθεια να τονιστούν τα θετικά αλλά και τα αρνητικά στοιχεία τού διαδικτύου. Ακόμη, οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες έπαιξαν ένα αυτοσχέδιο επιτραπέζιο παιχνίδι που κατασκεύασαν οι καθηγήτριές τους, με κεντρικό στόχο την αναγνώριση των κινδύνων τού διαδικτύου. Τους κινδύνους αυτούς προσπαθούσαν να περιγράψουν τα μέλη κάθε ομάδας με διαφόρους τρόπους, όπως παντομίμα, σκιτσομαχίες ή με περιγραφή χωρίς τη χρήση λέξεων-κλειδιών (taboo).