Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Μαθητές των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης παρακολούθησαν,  την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, στο Μέγαρο Μουσικής, την Καμεράτα με θέμα «Φύση και ανακύκλωση».
Φύση, περιβαλλοντικές καταστροφές, ανακύκλωση είναι έννοιες με τις οποίες, μικροί και μεγάλοι, έρχονται πλέον καθημερινά σε επαφή. Η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση δηλαδή των υλικών, εκτός από τη φύση απαντάται και στη μουσική. Όπως και σε κάθε άλλη μορφή δημιουργίας η ιστορία τής μουσικής είναι γεμάτη από ανταλλαγές ιδεών, μετασχηματισμούς και επανεφευρέσεις.
Έτσι, στο πρώτο μέρος τής συναυλίας που διεύθυνε ο μαέστρος Δ. Συμεωνίδης, τα παιδιά συναντήθηκαν με την ανασύνθεση των διασήμων «Τεσσάρων εποχών» τού Βιβάλντι από τον συνθέτη Μαξ Ρίχτερ. Στο δεύτερο μέρος παρακολούθησαν το έργο "Cammedia", στο οποίο μετατρέπεται σε μουσική η σχέση τού ανθρώπου με τη φύση και το περιβάλλον του, τα φυσικά φαινόμενα και οι καταστροφές που αυτός προκαλεί, η χρήση τής τεχνολογίας, η ανθρώπινη επικοινωνία και η γλώσσα.
Ήταν μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση, η οποία πέρα από την αισθητική απόλαυση προσέφερε στα παιδιά και ιδέες για μια ακόμα χρήση των άχρηστων υλικών!
Τους μαθητές συνόδευσε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Ελ. Βιτζηλαίου, η μουσικός κ. Αρ. Γιαννακουδάκη και οι δασκάλες κ. Π. Μπερερή και Κ. Ταταράκη.