Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Αγωγής Υγείας, οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συναντήθηκαν, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016, με την οδοντίατρο κ. Καπίρη-Ανδριτσάκη προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από το θέμα τής στοματικής υγιεινής.
Η οδοντίατρος, μέσα από πληθώρα διαφανειών power point, αλλά και με προβολή σχετικών βίντεο έδειξε αναλυτικά στους μικρούς μαθητές ποιος είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να πλένουν τα δόντια τους ώστε να απομακρύνουν τα μικρόβια, όπου κι αν αυτά έχουν «κρυφτεί». Μάλιστα τα παιδιά εξασκήθηκαν και πρακτικά στο σωστό βούρτσισμα των δοντιών στην οδοντοστοιχία μιας γαντόκουκλας, την οποία είχε φέρει μαζί η οδοντίατρος για τον σκοπό αυτό. Ακόμα η κ. Καπίρη μίλησε στους μαθητές για τη δομή τής οδοντοστοιχίας αλλά και για τους κινδύνους που αυτή διατρέχει. Τέλος, διαχώρισε τις τροφές που ωφελούν από αυτές που βλάπτουν τα δόντια και παρότρυνε τα παιδιά να επιλέγουν τις πρώτες και να αποφεύγουν τις δεύτερες.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δύο πολύ χρήσιμα δωράκια που προσέφερε η οδοντίατρος στα παιδιά (οδοντόβουρτσα, κουτάκι για να φυλάνε τα πρώτα τους δόντια).