Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, οι μαθητές τής Γ΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης υποδέχθηκαν εθελοντές τής ομάδας Sapt Hellas και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Εκστρατεία ενημέρωσης».
Σκοπός τού προγράμματος ήταν η μετάδοση στα παιδιά βασικών γνώσεων και σημαντικών μηνυμάτων όπως τι σημαίνει υπεύθυνη ιδιοκτησία σκύλου, ποιες είναι οι ανάγκες τού σκύλου, πής μπορούν να γνωρίσουν έναν αδέσποτο ή δεσποζόμενο σκύλο και να τον χαϊδέψουν, τι πρέπει να προσέχουν, πώς να μην προκαλούν τα αμυντικά ένστικτα των σκύλων που συναντούν στο δρόμο και πολλά άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σχέση των ανθρώπων.
Αφού τα παιδιά άκουσαν αυτές τις βασικές πληροφορίες, παρακολούθησαν, μέσω πρακτικών παραδειγμάτων, την αλληλεπίδραση των εθελοντών με τους σκύλους και στη συνέχεια την αλληλεπίδραση των παιδιών με τους σκύλους.
Είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς τη χαρά των παιδιών όταν χαϊδεύουν σωστά τους σκύλους τής ομάδας, αλλά και των δασκάλων τους όταν βλέπουν τα παιδιά να έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στη φύση.