Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων (4 Οκτωβρίου), στις 5 Οκτωβρίου 2017 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Έφης Γεώργα, παρακολούθησαν μια μικρή ταινιούλα με διάφορα άγρια ζώα και καρτέλες με πληροφορίες για αυτά.
Στη συνέχεια, η καθηγήτρια και τα παιδιά κουβέντιασαν για τα ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, ποια είναι, πού ζουν καθώς και για το τι γνωρίζουνε για αυτά, έγραψαν τα ονόματά τους, συζήτησαν για τους λόγους που καθένα από αυτά κινδυνεύει να εξαφανιστεί και επεσήμαναν την αναγκαιότητα ύπαρξης όλων των ζώων και των πουλιών για τον κύκλο τής ζωής.
Έτσι, ανέπτυξαν δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας, μέσω τής εποικοδομητικής προσέγγισης και της ομαδοσυνεργατικής μάθησης, και διαμόρφωσαν συνειδητή στάση ευθύνης απέναντι στο φυσικό περιβάλλον, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει η προστασία του για τη σωτηρία αυτών των ζώων αλλά και για την καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Τέλος, παρατηρώντας φωτογραφίες των ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον και χρησιμοποιώντας το λεξιλόγιο των ενοτήτων 2 και 3 τού “Zig Zag 1” καθώς και τις εμπλουτισμένες δομές τής γλώσσας που διδάχθηκαν (ονόματα διαφόρων ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν καθώς και τη χρήση των ρημάτων j’ aime - j’ adore - j’ admire - je regarde - j’ écoute – je respecte - je protège), δημιούργησαν ζωγραφιές χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και τις καλλιτεχνικές τους δυνατότητες.