Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16 Οκτωβρίου) οι μαθητές τού Δ΄1 τμήματος τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Μ. Δήμηζα, πραγματοποίησαν τις ακόλουθες δράσεις, και τις συνδύασαν με το ωρολόγιο πρόγραμμα τού Σχολείου:
  • Επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη τού Σχολείου και πραγματοποίησαν το πρόγραμμα «Σκισμένη σελίδα» όπου έπρεπε να συνεχίσουν το παραμύθι «Το πιο γλυκό ψωμί» και να επινοήσουν ένα δικό τους τέλος. Στη συνέχεια έπρεπε να ολοκληρώσουν τη ζωγραφιά με τον βασιλιά μπροστά στο πλούσιο τραπέζι του. Τέλος, διάβασαν στους συμμαθητές τους τις αστείες και διδακτικές ιστορίες τους στον όμορφο και ζεστό χώρο τής βιβλιοθήκης.
  • Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή το κείμενο «Ωραίος Δαρείος» τού Ανθολογίου τους, οι μαθητές επεξεργάστηκαν στην τάξη, στην ώρα τής Ευέλικτης Ζώνης, το ομώνυμο βιβλίο τής Σοφίας Ζαραμπούκα, εκδόσεων Πατάκη. Στη συνέχεια ζωγράφισαν την αγαπημένη τους εικόνα και στόλισαν με αυτήν το ταμπλό τής τάξης.
  • Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 τα παιδιά οργάνωσαν ένα υγιεινό δεκατιανό πικνίκ στην αυλή τού Σχολείου φέρνοντας από το σπίτι νόστιμα αλλά και υγιεινά σνακς που ετοίμασαν με τη μαμά ή τη γιαγιά τους.
  • Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή το υγιεινό πικνίκ τής προηγούμενης ημέρας, στο μάθημα τής Γραπτής Έκφρασης συζήτησαν στην τάξη για τη γνωστή σε όλους πυραμίδα διατροφής και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές και προτάσεις υγιεινών σνακς στο Σχολείο. Στη συνέχεια κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του εβδομαδιαίο πρόγραμμα με υγιεινά σπιτικά σνακς που μπορεί να έχει μαζί του καθημερινά στο Σχολείο.
  • Την Παρασκευή, τέλος, 20 Οκτωβρίου 2017 στο μάθημα των Μαθηματικών εργάστηκαν στο Τετράδιο Εργασιών σε ερωτηματολόγια σχετικά με την ημερήσια κατανάλωση φρούτων από τα παιδιά. Έφτιαξαν, έτσι, τα αντίστοιχα ραβδογράμματα και σημειογράμματα, οργανώνοντας με αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία τα οποία συγκέντρωσαν από τα ερωτηματολόγια.

Ήταν μια εβδομάδα πλούσια σε δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.