Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κρυμμένες ιστορίες… με το πινέλο τού Βαν Γκογκ» το οποίο βασίζεται στο διαδραστικό βιβλίο με τίτλο «Συναντώντας τον καλλιτέχνη Βίνσεντ Βαν Γκογκ», των εκδόσεων Μέλισσα, και το οποίο θα επεξεργαστούν οι μαθητές κατά τη διάρκεια τού β΄ τριμήνου στο πλαίσιο τής Φιλαναγνωσίας.
Οι μαθητές, συμμετέχοντας σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων, γνώρισαν τον σπουδαίο καλλιτέχνη με την ιδιόμορφη προσωπικότητα μέσα από την «ανάγνωση» των πορτρέτων του, ακολούθησαν τα βήματά του στα μέρη που ταξίδεψε και έζησε, γνώρισαν την τεχνική των έργων του και ανακάλυψαν μηνύματα που ήθελε να περάσει μέσα από την τέχνη του.
Το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται με αφορμή τα 125 χρόνια από τον θάνατο τού μεγάλού ζωγράφου και τη διαδραστική έκθεση για τη ζωή και το έργο του που φιλοξενείται εφέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση τής συγκεκριμένης δράσης στον χώρο τού Σχολείου έγινε από την κ. Άννα-Μαρία Βλάσση, υπεύθυνη των προγραμμάτων Φιλαναγνωσίας «Βιβλιοδιαπλάσεις».