Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επισκέφθηκαν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, όπου παρακολούθησαν την τρισδιάστατη ψηφιακή παράσταση «Δαρβίνος: To μυστήριο τής φύσης» στη Θόλο, το θέατρο εικονικής πραγματικότητας τού Ελληνικού Κόσμου.
Οι θεωρίες τού Δαρβίνου για τη φυσική επιλογή και την προέλευση των ειδών -συμπεριλαμβανομένου και τού ανθρώπου- παρουσιάζονται στην ταινία με τρόπο εντυπωσιακό αλλά και εύληπτο. Αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο το υπέροχο τοπίο τής φύσης και αποκαθίστανται βήμα-βήμα τα κομμάτια τού επιστημονικού αυτού αινίγματος.
Ταυτόχρονα είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν την έκθεση «Ice Age: Τιτάνες στην εποχή των παγετώνων», η οποία ξαναζωντανεύει μια σκληρή και όμορφη εποχή, τότε που αιλουροειδή με κοφτερά δόντια, γιγαντιαίοι βραδύποδες και τριχωτά μαμούθ κατοικούσαν στη Γη, ενώ οι αρχαίοι πρόγονοί μας ανέπτυσσαν τέχνη, γλώσσα και κυνηγετικές δεξιότητες, προσπαθώντας να κατανοήσουν και να επιβιώσουν στον σκληρό κόσμο γύρω τους.
{gallery}EK/2017-18/ADHME/12045{gallery}