Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Πέμπτη 8 και την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές τής Α΄1 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου Εκάλης πήγαν στην αίθουσα τάμπλετ τού Σχολείου και έπαιξαν, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Γιώτας Κοσμοπούλου, ένα χωρο-ευαίσθητο παιχνίδι βασισμένο στην ύλη των Μαθηματικών που πραγματεύονται στο τρέχον εξάμηνο.
Τα χωρο–ευαίσθητα φορητά παιχνίδια είναι ένα υποσύνολο των παιχνιδιών διάχυτου υπολογισμού.
Πρόκειται για παιχνίδια που παίζονται σε φυσικούς χώρους, με χρήση φορητών συσκευών και οδηγούν σε αυτό που αποκαλείται μείξη τού φυσικού με τον ψηφιακό χώρο.
Οι μικροί μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες, κάθισαν στα τραπέζια τής αίθουσας και πήραν από ένα πακέτο ερωτήσεων και εντολών.
Πάνω σε κάθε τραπέζι υπήρχαν τάμπλετς, κομμάτια τάνγκραμ και βάσεις με σχήματα.
Στο πάτωμα τοποθετήθηκε η βάση με τα βήματα τού παιχνιδιού. Κάθε ομάδα έριχνε το ζάρι με τη σειρά, κινούσε το πιόνι της στην επιδαπέδια βάση και σήκωνε την κάρτα ή την εντολή που αντιστοιχούσε στη θέση της.
Τα παιδιά σκάναραν με το τάμπλετ τα QR codes που είχαν οι κάρτες τους, δημιούργησαν τα δικά τους προβλήματα με βάση μια εικόνα ή ένα βίντεο και έλυσαν πράξεις πρόσθεσης και αφαίρεσης.
Έφτιαξαν, επίσης, τα δικά τους μοτίβα και σχέδια με τα κομμάτια τού τάνγκραμ, πήγαν στο γραφείο τής Διευθύντριας για να απαντήσουν σε ερωτήσεις που έθεσε εκείνη, αλλά πάνω από όλα τα παιδιά συνεργάστηκαν και διασκάδεσαν μέσα από μια μαθηματική δραστηριότητα.