Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με κίνητρο την εξοικείωση με τη γερμανική γλώσσα πέρα από το αυστηρό πλαίσιο τής εκμάθησης γραμματικών και συντακτικών κανόνων, το Β΄ τρίμηνο τού 2018, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης επεξεργάστηκαν τρεις διαφορετικές ιστορίες στα Γερμανικά.
Συγκεκριμένα, στην Δ΄ τάξη τα παιδιά διάβασαν το παραμύθι των αδερφών Grimm «Die Bremer Stadtmusikanten» ("Οι μουσικοί τής Βρέμης), ενώ οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων ασχολήθηκαν, αντίστοιχα, με δύο έργα τής Jane Cadwallader «PB3 und das Gemüse» ("Ο PB3 και τα λαχανικά") και «Onkel Karl und die Erdmännchen» ("Ο θείος Κάρλ και οι σουρικάτες").
Με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Χ. Ζαχμάνογλου και Π. Λάβδα, οι μαθητές διάβασαν και κατανόησαν τις ιστορίες, τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και σε DVD, έλυσαν σχετικές ασκήσεις, που υπήρχαν στα αντίστοιχα βιβλία και έφτιαξαν –ομαδικά ή ατομικά– από μία εργασία εμπνευσμένη από τα στοιχεία που τους εντυπωσίασαν σε κάθε ιστορία. Με αυτόν τον τρόπο οι μαθητές μπήκαν στη διαδικασία να κατανοούν σφαιρικά ένα κείμενο στη γερμανική γλώσσα και να εκφράζονται σχηματίζοντας απλό και κατανοητό λόγο, γεγονός που αποτελεί και έναν από τους στόχους σε αυτό το επίπεδο. Η ανταπόκριση των μαθητών ήταν ιδιαίτερα θετική και αυτό είναι πολύ ικανοποιητικό και ενθαρρυντικό.