Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης επεξεργάστηκαν στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας τα βιβλία τής Κατερίνας Κρις «Καθαρίστρια ΧΑΟΣ» και «Σχεδόν τα πάντα για τα ΧΜ».
Στη συνέχεια οι μαθητές πραγματοποίησαν πρωτότυπες εργασίες, ατομικές και ομαδικές, δουλεύοντας τόσο στην τάξη όσο και σε συναντήσεις εκτός Σχολείου. Εργασίες εμπνευσμένες από το βιβλίο «Καθαρίστρια ΧΑΟΣ» ήταν η δημιουργία διαφορετικού εξώφυλλου, η καταγραφή τού τέλους πριν αποκαλυφθεί, η κατασκευή τού σπιτιού των ονείρων τους, χάρτινα αεροπλάνακια με τα όνειρά τους, που τα πέταξαν στον ουρανό, και ένα χαλί όπου έκρυψαν τις κακές συνήθειες, όπως συνήθιζε να κάνει και η ηρωίδα τού βιβλίου πριν γνωρίσει την καθαρίστρια ΧΑΟΣ και τής τα ανακατέψει όλα.
Ακόμη, αφού διάβασαν το βιβλίο για τα «Χμ», ζωντάνεψαν αυτά τα μαγικά πλασματάκια με χαρτόνια, μολύβια, ξυλάκια και άλλα πολλά υλικά. Έπειτα τα άφησαν σε ένα άσπρο χιονισμένο τοπίο, όπως είναι οι σελίδες των βιβλίων στις οποίες συνηθίζουν να κρύβονται και να μυρίζουν τις καλές ιδέες κάθε μαθητή πριν καλά καλά τις γράψει.
Τέλος, μία μαθήτρια και ένας μαθητής στις 2 Απριλίου 2018 παρουσίασαν τα βιβλία «Το πρώτο Χμ που είδα» και «Το αστρικό χωριό», τής ίδιας συγγραφέως, την οποία λάτρεψαν.