Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 οι μαθητές τής Γ΄1 τάξη τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Π. Μπερερή, παρουσίασαν τη διαθεματική τους εργασία «Βήματα για τη ζωή», η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο πρόγραμμα παρέμβασης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
Αφορμή για την επιλογή του θέματος και την εκπόνηση τού προγράμματος αποτέλεσε η επιθυμία να αναπτύξουν οι μαθητές ατομικές και κοινωνικές δεξιότητες, εστιάζοντας κυρίως στη διαχείριση των συναισθημάτων τους και ιδιαίτερα στην επίλυση προβλημάτων. Ξεκινώντας από τους στόχους μιας βασικής ενότητας «Είμαστε ίδιοι, είμαστε διαφορετικοί», οι μαθητές κατανόησαν πως κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ακριβώς ίδιος με κάποιον άλλον, αλλά όλοι έχουμε ταλέντα και ιδιαίτερα χαρίσματα .
Όλη αυτή την ομαδική προσπάθεια και τα ιδιαίτερα ταλέντα τους τα παιδιά τα ανέπτυξαν μπροστά στους γονείς, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους φίλους και συγγενείς που κατέκλυσαν την αίθουσα τής Θεατρικής Αγωγής, όπου έγινε η παρουσίαση τής γιορτής τους.