Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, τελευταία ημέρα τού σχολικού έτους, οι μαθητές τής Ε΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη, βρήκαν έναν ιδιαίτερο τρόπο να ολοκληρώσουν τη χρονιά. Επισκέφθηκαν και πάλι το Νηπιαγωγείο, συνάντησαν τα παιδιά τού τμήματος τής κ. Κατερίνας Φρούντζου και μοιράστηκαν μαζί τους την εμπειρία τής ανάγνωσης και τής ανάλυσης τού βιβλίου «Συναντώντας τον καλλιτέχνη Βίνσεντ βαν Γκογκ».
Η προσέγγιση είχε διανθιστεί με ποικίλες δράσεις, προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της προσχολικής ηλικίας, όπως κατασκευές και παιχνίδια.
Η τέχνη αποτέλεσε το υπόβαθρο ενός ενδιαφέροντος συναισθηματικού συσχετισμού. Τελευταία ημέρα για όλους. Την επόμενη, πρώτη σχολική ημέρα τού νέου έτους, τα παιδιά τής Ε΄ τάξης θα είναι στην Στ΄ και θα υποδέχονται τα παιδιά τού Νηπιαγωγείου στην Α΄ τάξη. Μια όμορφη σχέση, μια ωραία φιλία και μια αναγκαία αρμονική προσαρμογή έκαναν πρόλογο. Από εφέτος για τού χρόνου. Γιατί κάθε τέλος είναι και μία αρχή. Και η τέχνη το ξέρει αυτό και το εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο. Το τέλος μιας διαδρομής βρήκε την αρχή μιας τρυφερής σχέσης. Αποχαιρετώντας τους μικρούς τους φίλους, οι μεγαλύτεροι μαθητές τους δώρισαν σελιδοδείκτες που είχαν κατασκευάσει και ζωγραφίσει με τα ηλιοτρόπια. Τα ωραία εκείνα άνθη -σύμβολα μακράς φιλίας- που πριν από τόσα χρόνια, κάπου πολύ-πολύ μακριά, ένας άλλος άνθρωπος τα είχε χρησιμοποιήσει με τον ίδιο τρόπο, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.
Για να υμνήσει τη χαρά τής φιλικής συνύπαρξης και τελικά τής αγάπης.
«Γιατί, όπως έλεγε ο ίδιος, η αγάπη είναι κάτι αιώνιο.
Μπορεί να αλλάζει η μορφή, αλλά όχι η ουσία»
.
Το όνομά του ήταν «Βίνσεντ».