Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης
Για μια ακόμα χρονιά εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Πρόληψης Συμπεριφορών Υψηλού Κινδύνου Youth Power. Συγκεκριμένα, οι μαθητές τού Στ΄1 τμήματος τού Α΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Κατερίνας Ταταράκη επεξεργάζονται ήδη επιλεγμένες ενότητες.
Η υποδοχή και ενσωμάτωση τής σύγχρονης αυτής καινοτόμου εκπαιδευτικής πρότασης στο μαθητικό πρόγραμμα υπήρξε ιδιαίτερα ενθαρρυντική και ενθουσιώδης.
Πρόκειται για έναν οργανωμένο και επιστημονικά σχεδιασμένο πρωτοποριακό τρόπο ενίσχυσης και ψυχικής ενδυνάμωσης, που έχει δημιουργηθεί από τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) τής Δεύτερης Παιδιατρικής Κλινικής τού Πανεπιστημίου Αθηνών και από την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής.
Ακολουθώντας το μοντέλο ανάπτυξης δεξιοτήτων ζωής (Life Skills) και τις αρχές τής Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης, αποσκοπεί, μέσω τής βιωματικής προσέγγισης, στην απόκτηση των απαραίτητων γνώσεων, αλλά και στην ανάπτυξη των αναγκαίων δεξιοτήτων που θα ενδυναμώσουν ψυχικά τους μαθητές έτσι ώστε να αποφύγουν τις Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου και να τηρήσουν μια ασφαλή στάση απέναντι στις προκλήσεις.
«Η εφηβεία αποτελεί το πέρασμα από τον κόσμο τού παιδιού στον κόσμο των ενηλίκων. Σε αυτή την αναγκαία και δύσκολη μετάβαση προσαρμογής απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από δασκάλους και γονείς, καθώς, παρά το γεγονός ότι οι έφηβοι θεωρούνται μια υγιής ηλικιακή ομάδα, βάσει ερευνών φαίνεται ότι η υγεία τους, ειδικά στις βιομηχανικές χώρες, απειλείται κυρίως από συμπεριφορικούς παράγοντες που σχετίζονται με ριψοκίνδυνες συμπεριφορές».
Ας σταθούμε λοιπόν στο πλάι τους!